Διεθνή

Ινδία κορωνοϊός: Επικίνδυνο να σπεύδει ο κόσμος χωρίς λόγο στα νοσοκομεία

Ινδία κορωνοϊός: Επικίνδυνο να σπεύδει ο κόσμος χωρίς λόγο στα νοσοκομεία
Ινδία κορωνοϊός: Ο απολογισμός των νεκρών αγγίζει πλέον τον αριθμό των 200.000 στη χώρα.

Η υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ινδία επιδεινώνεται με τον κόσμο που σπεύδει χωρίς λόγο στα νοσοκομεία, οδηγώντας στην κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης του ιού η οποία μεταδίδεται με ταχείς ρυθμούς, ενώ οι μαζικές συναθροίσεις και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού συμβάλλουν επίσης στη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία προσεγγίζει τώρα τους 200.000 στην Ινδία, όπου τα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αρκετές προμήθειες οξυγόνου και κλίνες διώχνουν ασθενείς με COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέχει κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό και προμήθειες στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων 4.000 συμπυκνωτών οξυγόνου, οι οποίοι χρειάζονται μόνον μια πηγή ενέργειας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Ποσοστό χαμηλότερο του 15% των προσβληθέντων από νέο κορονοϊό χρειάζεται όντως νοσοκομειακή περίθαλψη και ακόμη λιγότεροι από αυτούς θα χρειαστούν οξυγόνο, πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σήμερα μέρος του προβλήματος είναι ότι πολλοί άνθρωποι σπεύδουν στο νοσοκομείο (επίσης επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση/παροχή συμβουλών) παρότι η παρακολούθηση και η φροντίδα στο σπίτι μπορεί να γίνει με μεγάλη ασφάλεια», υπογράμμισε.

Κέντρα σε επίπεδο κοινοτήτων θα πρέπει να κάνουν τον έλεγχο και την διαλογή ασθενών και να παρέχουν συμβουλές για ασφαλή φροντίδα στο σπίτι, ενώ πληροφορίες διατίθενται επίσης μέσω γραμμών βοήθειας ή πινάκων ανακοινώσεων, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Όπως ισχύει σε κάθε χώρα, ο ΠΟΥ έχει πει ότι ο συνδυασμός χαλάρωσης των προσωπικών μέτρων προστασίας, οι μαζικές συναθροίσεις και τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη (του νέου κορονοϊού) την ώρα που η κάλυψη (του πληθυσμού) από τον εμβολιασμό βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική θύελλα», κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments