Διεθνή

Ινδία: Ξενοδοχείο μετατράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικά για δικαστές

Ινδία: Ξενοδοχείο μετατράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικά για δικαστές
Ινδία: Η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και η διάκριση που έγινε προς το συμφέρον των δικαστών προκάλεσε την οργή των πολιτών.

Οι αρχές στο Δελχί έδωσαν την εντολή να μετατραπεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε κέντρο υγείας για τον κορωνοϊού, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους δικαστές της χώρας και των οικογενειών τους. Αυτή η κίνηση προκάλεσε την οργή των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος της φονική πανδημίας, ενώ τα νοσοκομεία της χώρας ασφυκτιούν από τους πολίτες που καταφθάνουν και πλέον δεν υπάρχουν κρεβάτια για εκατοντάδες ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση δήλωσε δημόσια σε ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας ότι δέχθηκε ένα αίτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και έκλεισε 100 δωμάτια στο ξενοδοχείο Ashoka για τους δικαστές του σώματος αυτού. Τη διεύθυνση της εγκατάστασης θα αναλάβει νοσοκομείο της πόλης, πρόσθεσε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει τέτοια μεταχείριση και είπε ότι θα ακυρώσει την απόφαση εκτός εάν η κυβέρνηση το τροποποιήσει.

«Πότε ζητήσαμε μια εγκατάσταση 100 κλινών σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων; Είχαμε πει μόνο εάν ένας δικαστικός αξιωματικός ή ένας δικαστής ή η οικογένειά τους έχει μολυνθεί, θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στο νοσοκομείο», δήλωσε το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Είναι αδιανόητο ότι εμείς ως θεσμικό όργανο θα θέλαμε οποιαδήποτε διαφορετική μεταχείριση», πρόσθεσε το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί.

Στην Ινδία οι δικαστές δεν έχουν θεωρηθεί ως εργαζόμενοι πρώτης γραμμής και τα περισσότερα δικαστήρια λειτουργούν.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί θα έκανε καλά να απορρίψει την προσφορά του Ashoka Hotel ή να την ακυρώσει, εάν το διατάξει το ίδιο», δήλωσε ο Aakar Patel, πολιτικός σχολιαστής και πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας της Ινδίας. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε διακρίσεις από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την πρόληψή τους».

Μία κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι τα δωμάτια στο κορυφαίο κρατικό Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών του Δελχί διατηρούνται πάντα για κορυφαίες δημόσιες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων δικαστών, και η διάθεση ενός ολόκληρου ξενοδοχείου ήταν μια περίπτωση πανικού και υπερβολικής προσέγγισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments