Διεθνή

Φάουτσι: Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη

Φάουτσι: Τι είπε για την ινδική μετάλλαξη
Φάουτσι: Ο κορυφαίος επιδημιολόγος μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της Ινδίας και την ινδική μετάλλαξη που έχει προκαλέσει αύξηση κρουσμάτων.

Ο Άντονι Φάουτσι μίλησε σχετικά με την ινδική μετάλλαξη και για την έκρηξη κρουσμάτων. Ο ίδιος είχε πει πως πρέπει να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις μετά τον εμβολιασμό. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πιο συγκεκριμένα, σε μισό δισεκατομμύριο ανέρχονται τα κρούσματα Covid στην Ινδία εκτιμούν οι ειδικοί επισημαίνοντας ότι τα επίσημα στοιχεία δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. «Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει λαμβάνοντας υπόψη την εφιαλτική κατάσταση στην Ινδία αφoύ δεν κατάφερε να αποτρέψει την τραγική έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι.

Άντονι Φάουτσι

Άντονι Φάουτσι

“Μοναδική λύση η παγκόσμια κινητοποίηση”

Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Αμερικανός κορυφαίος επιδημιολόγος κούνησε το “δάκτυλο” στις πλουσιότερες χώρες για την αποτυχία δίκαιης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη των πολιτών όλης της γης. Πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση στην Ινδία αντανακλά την παγκόσμια ανισότητα.

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί ο κόσμος να ανταποκριθεί επαρκώς σε μια παγκόσμια πανδημία είναι με μια παγκόσμια κινητοποίηση και μία παγκόσμια κινητοποίηση σημαίνει δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Φάουτσι. «Και αυτό είναι κάτι που, δυστυχώς, δεν έχει επιτευχθεί. Συχνά, όταν έχετε ασθένειες σε χώρες στις οποίες υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση, είτε πρόκειται για θεραπευτική αγωγή είτε για πρόληψη, σε αυτό πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή όλες οι χώρες που είναι σχετικά πλούσιες ή έχουν υψηλότερο εισόδημα», πρόσθεσε.

Η Ινδία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 360.960 νέα κρούσματα Covid, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ένα νέο μακρόβιο παγκόσμιο ρεκόρ. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων από επιπλοκές της χώρας ξεπέρασε τις 200 χιλιάδες αγγίζοντας σε 201.187.

Οι φόβοι των ειδικών για την Ινδία

Στο μεταξύ, οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι τα κρούσματα της νόσου στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη μπορεί να είναι 30 φορές υψηλότερα από τα επίσημα 17,6 εκατομμύρια που έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας. Όπως αναφέρει το CNN, αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι ακόμη και μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι.

Υγειονομικοί και επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι τα επίσημα στοιχεία για τα κρούσματα του κορωνοϊού και τους σχετικούς με αυτόν θανάτους είναι σημαντικά λιγότερα των πραγματικών για διάφορους λόγους: από τη έλλειψη υποδομών, τα ανθρώπινα λάθη και τον χαμηλό αριθμό σε διαγνωστικά τεστ.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ινδία πεθαίνει στο σπίτι ή σε άλλα μέρη, όχι στο νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει ότι συνήθως δεν υπάρχει γιατρός για να αποδώσει αιτία στον θάνατο. Αφού τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, οι ασθενείς με κορωνοιό σε μεγάλο βαθμό πεθαίνουν στα σπίτια τους, σε ακινητοποιημένα ασθενοφόρα, σε αίθουσες αναμονής ή έξω από γεμάτες κλινικές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments