Διεθνή

Φάουτσι: Μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο AstraZeneca

Φάουτσι: Μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο AstraZeneca
Φάουτσι: Ο σύμβουλος της προεδρίας για τα ζητήματα της πανδημίας εκτίμησε πως οι ΗΠΑ μπορεί να μην χρειαστούν το εμβόλιο Astra Zeneca.

Ο Αντόνι Φάουτσι σε δηλώσεις του εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca. Αν και ο σύμβουλος της προεδρίας έχει εκτιμήσει πως είναι ένα καλό εμβόλιο, ακόμη κι αν εξασφαλίσει έγκριση από τον αρμόδιο εποπτικό φορέα, η Ουάσινγκτον έχει εξασφαλίσει πληθώρα δόσεων άλλων εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, το εμβόλιο αυτό θεωρήθηκε στην αρχή ότι θα έχει καθοριστική συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Αργότερα όμως αυτό επισκιάστηκε από τα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει από τα ερωτήματα της περασμένης χρονιάς. Ειδικά για τις παρενέργειες που φαίνεται να έχει το εμβόλιο, παρότι η χρήση του έχει εγκριθεί από δεκάδες χώρες, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν συμπεριλαμβάνονται οι ΗΠΑ. Άντονι Φάουτσι

Φάουτσι: Η Ουάσινγκτον εξασφάλισε επαρκή αριθμό δόσεων

Ο Δρ. Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, έκρινε ότι η Ουάσινγκτον έχει εξασφαλίσει επαρκή αριθμό δόσεων εμβολίων χάρη τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να ανοσοποιηθεί όλος ο αμερικανικός πληθυσμός, πιθανόν ακόμη και για αναμνηστικές δόσεις το φθινόπωρο.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ θα αξιοποιήσουν τις δόσεις του προϊόντος της AstraZeneca που έχουν σε απόθεμα, απάντησε «αυτό είναι ακόμη στον αέρα. Η γενική αίσθησή μου είναι πως με βάση τα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει με διάφορες εταιρείες, θα έχουμε αρκετά για να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες χωρίς να καταφύγουμε στη (χρήση του εμβολίου της) AstraZeneca».

Φάουτσι: Οι παρενέργειες του εμβολίου και το πόρισμα του Οργανισμού Φαρμάκων των ΗΠΑ

Τον Μάρτιο, αρκετές κυβερνήσεις ανέστειλαν τον εμβολιασμό με το προϊόν της AstraZeneca καθώς υπήρξαν αναφορές για σπάνια αλλά σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων και θρομβοεμβολικά επεισόδια μετά τη χρήση του.

Επίσης τον περασμένα μήνα, ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων ανέφερε πως η εταιρεία δημοσιοποίησε παρωχημένα και ατελή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα η AstraZeneca δημοσιοποίησε νεότερα δεδομένα κλινικής δοκιμής που έδειχναν ελαφρά χαμηλότερη, πάντως ακόμη υψηλή, αποτελεσματικότητα του προϊόντος της.

Σύμφωνα με τον Δρ. Φάουτσι, με την ποσότητα των δόσεων που αναμένεται να παραδοθούν στις ΗΠΑ «από την Johnson & Johnson, τη Novavax και τη Moderna, αν υπογράψουμε συμβόλαια για επιπλέον ποσότητες» είναι πολύ πιθανό «πως θα μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας για όσες αναμνηστικές δόσεις χρειαστούν, αλλά αυτό δεν μπορώ να το πω με απόλυτη σιγουριά» ακόμη. Άντονι Φάουτσι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments