Ελλάδα

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η επική κάρτα του για το Πάσχα

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η επική κάρτα του για το Πάσχα
Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η επική κάρτα του για το Πάσχα. Την παράδοση που ο ίδιος έχει καθιερώσει, να στέλνει γιορτινές κάρτες με το emoji του, συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Η επική κάρτα του για το Πάσχα. Την παράδοση που ο ίδιος έχει καθιερώσει, να στέλνει γιορτινές κάρτες με το emoji του, συνέχισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έστειλε και φέτος την καθιερωμένη πρωτότυπη, πασχαλινή του κάρτα. Η φράση που επέλεξε να συνοδεύσει την κάρτα ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ ήταν: «Λίγο ακόμα και βγαίνουμε», αφήνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα για ένα ευοίωνο μέλλον χωρίς απαγορεύσεις μετακίνησης, sms, lockdowon, αυστηρά περιοριστικά μέτρα και κλειστά καταστήματα εστίασης και λιανεμπορίου.

Η κάρτα του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας περιείχε και τη γνώριμη φατσούλα με το περίφημο μουστάκι.

Δείτε την κάρτα

Λίγα λόγια για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Ο Ευάγγελος-Βασίλειος Μεϊμαράκης (Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου είναι «Έλληνας δικηγόρος, πολιτικός και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Υφυπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ (1985 -1987). Στο Β΄ Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη (1986), ως Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία το 1989 και επανεξελέγη το 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009, 2012 και 2015. Από το 1991 και για ένα χρόνο διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Στο Ε΄ Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (2001) εξελέγη Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και επανεξελέγη στο ΣΤ΄ Συνέδριο (2004), θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το Φεβρουάριο του 2006.

Διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού υπεύθυνος για θέματα Αθλητισμού στο διάστημα 1992-1993. Στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, θέση την οποία διατήρησε έως τον Οκτώβριο του 2009, οπότε και πραγματοποιήθηκαν εθνικές εκλογές και την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.

Από το 2009 έως το 2012, ήταν τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετέχοντας στην Πολιτική Επιτροπή (ως τακτικό μέλος), στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης (ως αναπληρωματικό μέλος) και στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού (ως αναπληρωματικό μέλος).

Από την 1 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2012 διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τέθηκε επικεφαλής της προεκλογικής μάχης. Τη θέση του επικεφαλής του εκλογικού αγώνα διατήρησε και στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Μετά τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012, την νίκη της ΝΔ και τη συγκρότηση κυβέρνησης με κεντρικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προτάθηκε για πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Στις 29 Ιουνίου 2012, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξελέγη Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, συγκεντρώνοντας 223 ψήφους.

Στις 5 Ιουλίου 2015 ορίστηκε προσωρινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μετά από παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά. Το 2016 διεκδίκησε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος της.

Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και στις 25 Απριλίου 2019 παραιτήθηκε από το αξίωμα του βουλευτή. Τελικά εκλέχτηκε ευρωβουλευτής, δεύτερος σε ψήφους. Στις 5 Ιουνίου, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λόγω της μεγάλης αύξησης της δύναμης της Νέας Δημοκρατίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments