Ελλάδα

Δερμιτζάκης: Τι είπε για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Δερμιτζάκης: Τι είπε για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού
Δερμιτζάκης: Ο καθηγητής Γενετικής μίλησε σχετικά με τις μελέτες που γίνονται για να βρεθεί ένα φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι τον Ιούνιο θα αρχίσει η πτώση των κρουσμάτων. Ακόμη, ο καθηγητής έχει πει πως μέχρι το Φθινόπωρο θα μπορέσει να έχει ελεγχθεί ο κορωνοϊός.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Γενετικής, μιλώντας στο Open τόνισε ότι «Υπάρχουν κάποια φάρμακα που δοκιμάζονται αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις προσδοκίες που δημιουργούμε». Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα θεραπεία για τον κορονοϊό, και ειδικότερα το φάρμακο που αναπτύσσεται στο Τελ Αβίβ και την έναρξη των κλινικών δοκιμών του στην Ελλάδα, ο καθηγητής Γενετικής εκτίμησε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να έχουμε φάρμακο κατά του κορονοϊού μέχρι τέλος του έτους.

O Μανώλης Δερμιτζάκης

O Μανώλης Δερμιτζάκης

Δερμιτζάκης: “Είναι διαφορετικό το «τελειώσαμε» και διαφορετικό το αν θα δούμε νέο κύμα”

Για το ενδεχόμενο νέας κορύφωσης της πανδημίας μετά τα ανοίγματα είπε: «Είναι διαφορετικό το «τελειώσαμε» και διαφορετικό το αν θα δούμε νέο κύμα». Συμπλήρωσε ότι εάν εφαρμοστούν με προσοχή όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τότε δεν θα «φέρει εύκολα μια νέα αύξηση» στα κρούσματα και κατ’ επέκταση ένα νέο κύμα της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Νομίζω αν εφαρμοστεί το πλαίσιο συμπεριφοράς που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τα κρούσματα θα πέσουν γρήγορα και θα έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Δερμιτζάκης: “Τα δύσκολα θα ξεπεραστούν το Φθινόπωρο”

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε αισιόδοξος σε σχέση με την πορεία του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι τα δύσκολα θα ξεπεραστούν το Φθινόπωρο, όταν και θα ελεχθεί η πανδημία τουλάχιστον σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ωστόσο, ο ίδιος διαχωρίζει τον έλεγχο της πανδημίας από την επιστροφή στην κανονικότητα, για την οποία ανέφερε ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Επίσης ο καθηγητής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, εξήγησε ότι οι επιστήμονες δεν θα πρέπει να είναι απαισιόδοξοι δηλώνοντας για παράδειγμα ότι το 2022 θα περιοριστεί ο ιός και μάλιστα να το συνδέουμε αυτό με δυσάρεστα ιστορικά γεγονότα και αυτό γιατί είναι σαν να αναιρούμε τη λύση του προβλήματος που είναι τα εμβόλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments