Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 13.446 νέα κρούσματα και 263 νεκροί

Ιταλία κορωνοϊός: 13.446 νέα κρούσματα και 263 νεκροί
Ιταλία κορωνοϊός: Κατέγραψε σχεδόν 1.000 λιγότερα κρούσματα σε σύγκριση με χθες.

Η Ιταλία, αν και οδεύει προς χαλάρωση του lockdown, συνεχίζει να καταγράφει υψηλό αριθμό κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 13.446 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ 263 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Ο αριθμός είναι «πεσμένος» συγκριτικά με τη χθεσινή ημέρα, όπου είχαν καταγραφεί 14.320 μολύνσεις και 288 θάνατοι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 338.771 διαγνωστικά τεστ, το 3,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Το περασμένο εικοσιτετράωρο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 4,3%.

Παράλληλα, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 57 λιγότεροι άνθρωποι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 411 λιγότεροι. Από την αρχή της πανδημίας covid 19, στην Ιταλία μολύνθηκαν 4.022.653 άνθρωποι και 120.807 έχασαν την ζωή τους.

Σε ότι αφορά τις διάφορες περιοχές της χώρας, τα περισσότερα κρούσματα σήμερα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας (2.214), της Καμπανίας (1.898) με κύρια πόλη την Νάπολη και της Απουλίας (1.344) με πρωτεύουσα το Μπάρι.

Ιταλία κορωνοϊός: Η κυβέρνηση Ντράγκι προχωράει σε χαλάρωση των μέτρων

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την καταστολή του κορωνοϊού.

Η χαλάρωση των μέτρων ανακοινώθηκε την Tετάρτη 21 Απριλίου. Συγκεκριμένα, η εστίαση πρόκειται να επαναλειτουργήσει από τις 26 Απριλίου στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινη ζώνη«. Το μέτρο αφορά μόνο ανοικτούς χώρους, όπου οι πελάτες θα μπορούν να γευματίζουν κανονικά στα τραπέζια των εστιατορίων.

Όσον αφορά στα σχολεία, οι μαθητές του γυμνασίου επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, ενώ στα λύκεια πρόκειται να επιστρέψει το 60% των μαθητών. Ο κύριος στόχος είναι να προστεθούν σταδιακά στο μέλλον και οι υπόλοιποι μαθητές, αρκεί να το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Στις 15 Ιουνίου θα ξαναλειτουργήσουν τα εκθεσιακά κέντρα ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις «κόκκινες ζώνες», αλλά μόνο με ραντεβού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments