Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 7-6: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Ντουναϊσβάρος 7-6: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός
Ολυμπιακός - Ντουναϊσβάρος: Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη ολοκλήρωσαν έναν άθλο και ανέβηκαν στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο κατακτώντας την LEN Euroleague.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 7-6 την ουγγρική Ντουναουιβάρος, στον τελικό του φάιναλ φορ της Euroleague που διεξήχθη στη Βουδαπέστη, και επέστρεψε στην κορυφή μετά το 2015, όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά στο ματς. Οι «ερυθρόλευκες» παίζοντας άμυνα για σεμινάριο ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με τη Νικόλ Ελευθεριάδου με σουτ από την περιφέρεια. Όμως η Γκάρντα ισοφάρισε αμέσως στην παίκτρια παραπάνω. Η Βάσω Πλευρίτου έδωσε αμέσως το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, με τις τυπικά γηπεδούχες να έχουν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στη συγκεκριμένη φάση. Η Γκάρντα ισοφάρισε εκ νέου σε 2-2, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να δίνει ξανά το προβάδισμα στις «ερυθρόλευκες» για το 3-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Στην πρώτη φάση του δευτέρου οκταλέπτου η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε με τρομερό σουτ της Ζίλαγκι. Η Ουγγαρέζα σκόραρε εκ νέου για το πρώτο προβάδισμα των Ουγγαρέζων με 4-3 για να έρθει και πάλι η Βασιλική Πλευρίτου για να ισοφαρίσει σε 4-4. Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στα 16” πριν το τέλος του οκταλέπτου με την Αβραμίδου να δίνει ξανά το προβάδισμα με 5-4 και να πηγαίνει ο Ολυμπιακός μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πολύ ξύλο αλλά σκόραρε όταν έπρεπε

Η Γκάρντα ανέβασε και πάλι ρυθμό και με δύο γκολ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της (5-6), όμως η Χριστίνα Τσουκαλά με μακρινό έξυπνο σουτ, ισοφάρισε (6-6). Το τέταρτο οκτάλεπτο ήταν απίστευτα σκληρό, με τις άμυνες να είναι αδιαπέραστες, όμως η Βάσω Πλευρίτου «έλυσε τον γόρδιο δεσμό» (7-6) και έδωσε στον Ολυμπιακό την τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα της ιστορία του!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments