Τεχνολογία

Γιώργος Καραμπάσης: Κέρδισε σε διαγωνισμό καινοτομίας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Google

Γιώργος Καραμπάσης: Κέρδισε σε διαγωνισμό καινοτομίας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Google
Γιώργος Καραμπάσης: Διαβάστε πώς ο Έλληνας φοιτητής στο Εδιμβούργο κατάφερε να κερδίσει σε διαγωνισμό καινοτομίας. Η εφαρμογή που δημιούργησε.

Ο Γιώργος Καραμπάσης, φοιτητής στο Εδιμβούργο, αγαπάει να ασχολείται με την τεχνολογία, ενώ επιδιώκει να είναι καινοτόμος. Μαζί με την ομάδα του δημιούργησαν την εφαρμογή MaskIt. Κέρδισαν σε διαγωνισμό καινοτομίας, ενώ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της Google. Άλλωστε, η συγκεκριμένη εταιρεία στοχεύει να δίνει συνεχώς νέες δυνατότητες στους χρήστες της.

Ο καινοτόμος νεαρός μίλησε στο pagenews.gr για τον διαγωνισμό όπου αυτός και και η ομάδα του κέρδισαν «με μια απλή ιδέα καινοτομίας», όπως τη χαρακτηρίζει, για την οποία ενδιαφέρθηκε η Google. Στη συνέχεια μας περιέγραψε: «η Google μας προσκάλεσε να λάβουμε μέρος σε ένα πρόγραμμα της, όπου θα είμαστε υπό καθοδήγηση ενός μέντορα που δουλεύει στην Google για να αναπτύξουμε και να υλοποιήσουμε την ιδέα μας. Το πρόγραμμα λέγετε Google Cloud COVID-19 Hackathon Fund, όπου απο τις 381 συμμετοχές, οι 28 καλύτερες ομάδες προσκλήθηκαν σε αυτό το πρόγραμμα από τον Δεκέμβριο και 13 λάβανε πρόσκληση να παρουσιάσουν την καινοτομία τους στις 26 και 27 Απριλίου. Μια από αυτές τις ομάδες, είμαστε εμείς. Τυχαίνει να είμαστε η μόνη ομάδα που βρίσκεται εκτός των ΗΠΑ.

Στην ομάδα μου είναι και άλλοι δυο μαθητές από τη σχολή που σπουδάζω στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στο τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης».

Τι είναι το MaskIt

«Η καινοτομία μας πρόκειται για μια εφαρμογή που λέγεται MaskIt (προφέρεται μάσκιτ), η οποία καταγράφει τη χρήση μασκών που χρησιμοποιεί ο χρήστης και συστήνει κατάλληλες μάσκες, ανάλογα με τη δραστηριότητα που θέλει να κάνει ο χρήστης. Η εφαρμογή, επίσης, υπενθυμίζει στον χρήστη να φορέσει μάσκα προτού βγει έξω (αν έχει αναφέρει στην εφαρμογή την ώρα που θα βγει έξω, ως event). Μαζί με την καταγραφή μασκών, καταγράφει και πόσα χρήματα ξόδεψε συνολικά και πόσες ώρες χρήσης μάσκας έχει κάνει ο χρήστης. Η εφαρμογή είναι στα τελευταία στάδια ανάπτυξης προτού αναρτηθεί στο App Store και Google Play Store δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, περίπου στις 15 Μαΐου», μας δήλωσε ο Γιώργος Καραμπάσης.

Γιώργος Καραμπάσης: Ο Έλληνας που κέρδισε σε διαγωνισμό καινοτομίας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Google

Γιώργος Καραμπάσης: Ο Έλληνας που κέρδισε σε διαγωνισμό καινοτομίας και προκάλεσε το ενδιαφέρον της Google

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Φυσικά, αυτός είναι ο πρώτος μου διαγωνισμός που κερδίζω, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες σε άλλους 6 διαγωνισμούς, παρόμοιου είδους. Στον πρώτο μου διαγωνισμό, βγήκα από τους τελευταίους. Όσο συνέχιζα με τις συμμετοχές, έμαθα τη σημαντικότητα της παρουσίασης του προϊόντος και το ποσό σημαντικό είναι τα σχέδια και τα γραφικά της παρουσίασης και του προϊόντος να είναι τα καλύτερα από όλες τις συμμετοχές.

Έτσι, βελτιωνόμουν ολο και περισσότερο σε κάθε συμμετοχή μου όπου και κέρδισα τον πιο πρόσφατο διαγωνισμό καινοτομίας. Πάντα είχα το σκεπτικό ότι πρέπει να είμαι ο καλύτερος σε όποιο διαγωνισμό και να είμαι, ειδάλλως, κάτι λείπει που θα πρέπει να βελτιώσω την επόμενη φόρα ώστε να γίνω ο καλύτερος στην επόμενη μου συμμετοχή.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα δώσει κάποιο κίνητρο σε νεαρούς που θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται με την καινοτομία, είναι πολύ σημαντικό να αρπάζουν ό, τι ευκαιρία βρίσκεται μπροστά και ποτέ να μην τα παρατάνε και ας έχουν μειονεκτήματα. Γνωρίζω αρκετούς που έχουν κερδίσει με τη μία. Εγώ κέρδισα με την έβδομη, παίρνοντας σκληρά και σημαντικά μαθήματα».

Γιώργος Καραμπάσης: Μερικά λόγια για τον Έλληνα φοιτητή

Όπως μας είπε ο Γιώργος Καραμπάσης: «Σπουδάζω τώρα στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο 3ο έτος στο Τμήμα της Πληροφορικής και μεγάλωσα στη Γλυφάδα. Πάντα είχα μεγάλο ενδιαφέρον για την καινοτομία. Όλο και αυξάνεται όσο περνάνε οι μέρες, ειδικά βλέποντας όλα τα προβλήματα που επικρατούν τώρα, με την αλλαγή του κλίματος, την κατανάλωση ενέργειας, αλλά και τις καινοτομίες που γίνονται με τις διαστημικές τεχνολογίες.

Θέλω πολύ στο μέλλον να ασχοληθώ και εγώ με τις τεχνολογίες όπου έχουν σκοπό να βελτιώσουν την κοινωνία. Κάποιοι μπορεί να με γνωρίζουν από την ιστοσελίδα του κορωνοϊού που δημιούργησα, ncovtrack.com που καταγράφει τα πιο λεπτομερή στατιστικά του κορωνοϊού και εμβολιασμού ανά περιοχές από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα που έχει παρουσιαστεί στα ΜΜΕ».

Γιώργος Καραμπάσης: Παρουσίαση της εφαρμογής σε βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments