Ελλάδα

Παγώνη: Τι είπε για τα συμπτώματα των εμβολιασμένων

Παγώνη: Τι είπε για τα συμπτώματα των εμβολιασμένων
Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σχετικά με τα συμπτώματα που εμφανίζουν όσοι πάνε να εμβολιαστούν, τα οποία ποικίλλουν με βάση τον οργανισμό.
Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σχετικά με τα συμπτώματα που εμφανίζουν όσοι πάνε να εμβολιαστούν, τα οποία ποικίλλουν με βάση τον οργανισμό.

Η Ματίνα Παγώνη μίλησε σχετικά με τους εμβολιασμούς και τα συμπτώματα που εμφανίζουν όσοι έχουν εμβολιαστεί. Ακόμη, η ίδια έχει πει πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα μπορέσει να έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας. Να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή λόγω Πάσχα ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε στη δημοσιότητα επιδημιολογική έκθεση.

Πιο συγκεκριμένα,  η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα συμπτώματα που προκύπτουν από τον εμβολιασμό. Όπως είπε η κα Παγώνη μόνο το 10% όσων εμβολιάζονται έχουν συμπτώματα, όπως πυρετό. Εξήγησε, μάλιστα, ότι με τη χρήση αναλγητικού τα συμπτώματα θα ξεπεραστούν.

Παγώνη: Τα συμπτώματα με βάση κάθε εμβόλιο

Η κα Παγώνη διευκρίνισε, επίσης, χτες μιλώντας στην ΕΡΤ, τα συμπτώματα ανάλογα με το κάθε εμβόλιο. Για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ανέφερε ότι 85-90% των εμβολιασθέντων δεν εμφάνισε κανένα σύμπτωμα και προσέθεσε πως «κάποιοι αισθάνθηκαν έναν πονοκέφαλο τις πρώτες μέρες, περίπου δύο 24ωρα και ίσως κάποια δέκατα, γύρω στο 37,4 με 37,5».

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κα. Παγώνη είπε πως «έκανε και πυρετούς γύρω στο 38-38,5 για μία, το πολύ δύο μέρες, δηλαδή δύο 24ωρα. Μετά οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από ελαχιστότατες περιπτώσεις που έφτασε (ο πυρετός) και τρεις μέρες, δεν είχαν κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τις μυαλγίες και τον πυρετό των 38,5 βαθμών».

Η κα Παγώνη τόνισε ότι τα συμπτώματα από τα εμβόλια δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά οργανισμού.

Παγώνη: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, «Μέσα Σεπτέμβρη θα πετάξουμε τις μάσκες». Στη συνέχεια η κ. Παγώνη σημείωσε: «Όταν τελειώσει το 90% των εμβολιασμών θα πετάξουμε τις μάσκες, τότε αναμένουμε να το έχουμε πετύχει».

Βασική προϋπόθεση, όπως καταλαβαίνουμε και από τη δήλωση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, είναι βέβαια ότι οι εμβολιασμοί θα έχουν προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα και το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών με δύο δόσεις να είναι αρκετά μεγάλο.

Μέχρι όμως τα μέσα Σεπτέμβρη ο δρόμος είναι επικίνδυνος, καθώς πρέπει να παραμείνουμε, σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, προσεκτικοί. «Οι εμβολιασμένοι μέχρι να γίνουν πάρα πολλοί πρέπει να φοράνε τη μάσκα όταν, ας πούμε, πάνε σουπερ μάρκετ ή όταν πηγαίνουν σε κάποιο νοσοκομείο. Το ιικό φορτίο είναι ακόμα μεγάλο, ειδικά στην Αττική και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, η ίδια πρόσθεσε: «πρώτο μας όπλο για την ανάσχεση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός, ελπίζω να πάρουμε τις ποσότητες και τέλος Ιουνίου να κάνουμε την σχετική ανοσία». Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στους νέους που έχουν δηλώσει άμεσα συμμετοχή στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments