Ελλάδα

Παγώνη: Τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας

Παγώνη: Τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας
Παγώνη: Η ίδια εκτίμησε ότι θα έχει εμβολιαστεί το 50-60% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Η Ματίνα Παγώνη εκτίμησε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας, ωστόσο η ίδια παραμένει αισιόδοξη καθώς παρατηρούνται σημάδια αποκλιμάκωσης και αναγνωρίζει θετικά την επιτάχυνση του ρυθμού της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά μίλησε σήμερα στο CNN Greece, όπου και αναφέρθηκε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Η ίδια εκτίμησε ότι είμαστε στο στάδιο της αποκλιμάκωσης, ωστόσο αυτό θα συμβεί με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

«Βλέπουμε ενδείξεις αποκλιμάκωσης στους δείκτες, ωστόσο θα συμβεί με πολύ αργούς ρυθμούς», ανέφερε η κ. Παγώνη. Επιπλέον, έκανε έκκληση να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων όσο η εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Μ. Τετάρτη, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται μια σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης του επιδημικού κύματος, καθώς τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5%.

Εξαδάκτυλος

Η Ματίνα Παγώνη είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, τονίζοντας πως αυτοί γίνονται με ταχείς ρυθμούς και χαιρετίζει την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ότι από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, «θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

«Πιστεύω ότι προς το τέλος Ιουνίου και μέχρι αρχές Ιουλίου, θα έχουμε καταφέρει να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. Εκτιμώ ότι θα έχει εμβολιαστεί το 50-60% του ενήλικου πληθυσμού», υπογράμμισε.

Παγώνη: Εκτιμάει ότι η αποκλιμάκωση των ΜΕΘ θα έρθει στα τέλη του Ιουνίου

Όσον αφορά τις ΜΕΘ και το πιεσμένο σύστημα υγείας, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι τα πρώτα σημάδια αποφόρτισης θα εμφανιστούν μετά από 10 ημέρες, ορίζοντας τα τέλη Ιουνίου ως μία πιθανή ημερομηνία για την αποκλιμάκωση των ΜΕΘ. ΜΕΘ

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας εμφανίζει μια ήπια μείωση, με το μέσο όρο του 7ημέρου να είναι στις 462 νέες εισαγωγές την ημέρα και το συνολικό αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών στην επικράτεια να ανέρχεται στις 5.300 ασθενείς. Ωστόσο, οι ΜΕΘ-COVID εμφανίζουν σταθερά υψηλό ποσοστό πληρότητας και συγκεκριμένα 90% στην επικράτεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments