Κόσμος

Γερμανία: Χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα εισέρχονται στη χώρα οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες

Γερμανία: Χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα εισέρχονται στη χώρα οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες
Γερμανία: Οι ταξιδιώτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα δίχως αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Η Γερμανία αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο των τουριστών στη χώρα χωρίς αρνητικό τεστ κορωνοϊού, αρκεί να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε ανάλογες διευκολύνσεις και για την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τρίτες χώρες, για ταξιδιώτες οι οποίοι θα έχουν εμβολιαστεί με κάποιο από τα εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ εμβόλια.

Σύμφωνα με τον κ. Σπαν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφασίστηκε ότι, μετά την έγκριση της νέας ρύθμισης, η οποία αναμένεται το αργότερο έως την επόμενη εβδομάδα, οι ταξιδιώτες που θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα απαλλάσσονται στο εξής από την υποχρέωση να έχουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και να μείνουν σε καραντίνα.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Υγείας ζήτησε από την ΕΕ να διευκολύνει τα τουριστικά ταξίδια από τρίτες χώρες προς την Ευρώπη, για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, μόνο όμως με κάποιο από τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Το εάν θα αναγνωριστούν και άλλα εμβόλια, θα πρέπει, όπως είπε, να εξεταστεί. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι έως το τέλος Ιουνίου θα είναι έτοιμο για χρήση το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Γερμανία: Θέτει υπό παρακολούθηση συνωμοσιολόγους και αρνητές του lockdown

Με το lockdown στη Γερμανία να τίθεται σε ισχύ μέχρι τα μέσα Ιουνίου, πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται για τα περιοριστικά μέτρα στη χώρα. Προκειμένου να «φρενάρει» περιστατικά που θα θέσουν σε κίνδυνο την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας έθεσε υπό παρακολούθηση άτομα τα οποία έχουν συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες κατά του lockdown σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν οι αντιδράσεις τους σχετίζονται με υποκίνηση βίας.

Η επιτήρηση περιλαμβάνει ορισμένα μέλη του κινήματος των αρνητών του ιού, το οποίο διοργανώνει όλο και πιο βίαιες διαμαρτυρίες κατά των lockdowns περιλαμβάνοντας συνωμοσιολόγους και ακροδεξιούς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας κατασκοπείας της χώρας.

Οι Αρχές φοβούνται ότι ακροδεξιοί και συνωμοσιολόγοι που είτε αρνούνται την ύπαρξη του ιού είτε υποβαθμίζουν την απειλή του για τη δημόσια υγεία, εκμεταλλεύονται τα μέτρα περιορισμού για να υποκινήσουν αναταραχή κατά των πολιτικών και κρατικών θεσμών μόλις πέντε μήνες πριν τις εκλογές. Το κίνημα ξεκίνησε με μικρές διαδηλώσεις στη Στουτγκάρδη πέρσι, αλλά πλέον έχει επεκταθεί προσελκύοντας στις Γερμανούς από όλα τα κοινωνικά στρώματα που έχουν απογοητευτεί από τα παρατεταμένα μέτρα περιορισμού.

Από τον Αύγουστο, το κίνημα πραγματοποίησε πολλές διαδηλώσεις στο Βερολίνο, μεταξύ άλλων κοντά στο Κοινοβούλιο, όπου σε πολλές περιπτώσεις σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments