Αθλητισμός

Ζοσέ Μουρίνιο: Η επιστροφή του στον πάγκο της Ρόμα

Ζοσέ Μουρίνιο: Η επιστροφή του στον πάγκο της Ρόμα
Ζοσέ Μουρίνιο: Μετά από το "διαζύγιο" με την Τότεναμ, ο πασίγνωστος τεχνικός επιστρέφει και αναλαμβάνει το "τιμόνι" της Ρόμα.

Παρελθόν από το «τιμόνι» της Τότεναμ αποτελεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία.  Ο Πορτογάλος προπονητής λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του από τον πάγκο, συμφώνησε με την Ρόμα και θα την αναλάβει για την σεζόν 2021/22.

Η επιστροφή στην Ιταλία

Επιστρέφει έτσι μετά από 11 χρόνια στην Ιταλία, όπου έχει στο ενεργητικό ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από την Ίντερ, κατακτώντας το τρεμπλ το 2010.

H συμφωνία του Μουρίνιο με την ομάδα της Ρώμης έχει ισχύ μέχρι το 2024. Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ιταλικός σύλλογος ο 58χρονος προπονητής θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία τη νέα σεζόν έως το καλοκαίρι του 2024, αντικαθιστώντας τον συμπατριώτη του Πάουλο Φονσέκα. 

Ο 48χρονος τεχνικός «πλήρωσε» την αποτυχημένης φετινής σεζόν για την ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας, η οποία βρίσκεται μόλις στην 7η θέση της Serie A και κινδυνεύει να μείνει και εκτός Ευρώπης για την ερχόμενη σεζόν.

Ως εκ τούτου, οι ιθύνοντες του κλαμπ, αποφάσισαν να δώσουν τα «κλειδιά» στον γνώστη του Καμπιονάτο Ζοσέ Μουρίνιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Special One επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στο Καμπιονάτο, εκεί όπου στο ενεργητικό του έχει σημειώσει ένα πολύ επιτυχημένο πέρασμα από την Ίντερ, κατακτώντας το τρεμπλ το 2010.

To who is who του Special One

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε την καριέρα του ως μεταφραστής του Άγγλου προπονητή Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στην Πόρτο και στη Μπαρτσελόνα. Όταν ο Ρόμπσον έφυγε από τη Μπαρτσελόνα, ο Μουρίνιο έμεινε για ακόμα τρία χρόνια ως βοηθός του Ολλανδού προπονητή Λουίς Βαν Γκάαλ, ενώ προπονούσε τη Μπαρτσελόνα Β. Έχει κατακτήσει δύο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ (το 2004 με την Πόρτο και το 2010 με την Ίντερ). Επίσης, κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2003), έχει πάρει Πρωτάθλημα και Κύπελλο σε τέσσερις διαφορετικές χώρες (Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία) και έχει κατακτήσει και ένα Europa League (2017).

Είναι ανάμεσα στους τέσσερις προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/ Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες: οι άλλοι τρεις είναι ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), ο Ότμαρ Χίτζφελντ (Μπορούσια Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν Μονάχου 2001) και ο Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ Μαδρίτης 1998, Μπάγερν Μονάχου 2013). Το 2010, η FIFA του απένειμε το βραβείο της Χρυσής Μπάλας στην κατηγορία Καλύτερος Προπονητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments