Ελλάδα

Εμβόλια κορωνοϊός: Ποιος είναι ο στόχος για τον Ιούνιο

Εμβόλια κορωνοϊός: Ποιος είναι ο στόχος για τον Ιούνιο
Εμβόλια κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, ενώ στη μάχη μπαίνουν από αύριο 1.500 εμβολιαστικά κέντρα αφού υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Ο κορωνοϊός μπορεί να νικηθεί μόνο με τα εμβόλια και αυτό φαίνεται να το έχει καταλάβει η πλειονότητα των ανθρώπων στην Ελλάδα, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα μόλις είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Ήδη, υπάρχουν 945.331 πολίτες στη χώρα που έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο κατά του ιού. Αν είστε μέσα σε αυτούς μπορείτε να διαβάσετε εδώ πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Να σημειώσουμε ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30 – 39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44.

Εμβόλια κορωνοϊός: Ποιος είναι ο στόχος για τον Ιούνιο

Εμβόλια κορωνοϊός: Ποιος είναι ο στόχος για τον Ιούνιο

Εμβόλια κορωνοϊός: Ο στόχος για τον Ιούνιο

Μέσα στον Μάιο ξεκινά η τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Από αύριο Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου αυξάνεται η δυναμικότητα του συστήματος με την ανάπτυξη στο σύνολο 1.500 εμβολιαστικών κέντρων με στόχο να γίνουν μέχρι και 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και τον Ιούνιο μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Αναφορικά με τις παραδόσεις των εμβολίων για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραληφθούν 354.000 τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.  Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000 – 500.000 για κάθε μήνα.

Πότε θα εμβολιαστούν όσοι είναι κάτω από τα 30

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε το περασμένο Σάββατο ότι από τον τρέχοντα μήνα σε επίπεδο ρεκόρ θα κινηθούν οι εμβολιασμοί αγγίζοντας τα 2,7 – 2,8 εκατ. τον μήνα, καθώς και διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν και η εμβολιαστική αλυσίδα λειτουργεί άψογα.

Επίσης, επισήμανε ότι από τον Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζονται και οι ενήλικες κάτω των 30 ετών, όσοι δηλαδή θα είναι πάνω από 18.

«Τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε 66.000 εμβολιασμούς μέσα σε μια ημέρα και οι ρυθμοί επιταχύνονται. Από 5 Μαΐου θα έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα διαθέσιμα, θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύω ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί, καθώς από τον Ιούνιο θα μπορούν να εμβολιάζονται και όλοι οι υπόλοιποι ενήλικες, δηλαδή όσοι είναι κάτω από 30 ετών», είχε δηλώσει ο κ. Γεωργαντάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments