Ελλάδα

Ρόδος: Επτά οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 48χρονο που μαχαίρωσε αστυνομικό

Ρόδος: Επτά οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 48χρονο που μαχαίρωσε αστυνομικό
Ρόδος: Μεταξύ άλλων, ο 48χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συνολικά επτά είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 48χρονο που τραυμάτισε αστυνομικό στη Ρόδο.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο αστυνομικός τραυματίστηκε από 48χρονο άνδρα μετά από καταδίωξη,  επειδή σήμερα Τρίτη του Πάσχα το πρωί ο 48χρονος κατέβασε την ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδος στο νησί της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr, ο 48χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και εξύβριση αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Το χρονικό της επίθεσης

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής ιστοσελίδας rodiaki.gr, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 6:30 σήμερα το πρωί, όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία οτι άγνωστος δράστης, είχε προβεί στην αφαίρεση της σημαίας από τον Βωμό της Πατρίδος, που βρίσκεται στο κέντρο του Μανδρακίου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ανδρών της Αστυνομίας, οι οποίοι έσπευσαν προς αναζήτηση του δράστη. Πραγματικά, μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 48χρονο να κινείται με το αυτοκίνητό του προς την περιοχή της «Κολώνας».

Μόλις ο 48χρονος αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και για να καταφέρει να αποφύγει τη σύλληψη, πήρε μέσα από το όχημα του, έναν πυροσβεστήρα που διέθετε και άρχισε να ρίχνει εναντίον τους. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Όμως, κατά τη διάρκεια ελέγχου που του έκαναν, ο 48χρονος τους επιτέθηκε με ένα μαχαίρι 20 εκατοστών που κρατούσε.

Με αυτό κινήθηκε απέναντι σε έναν εκ των αστυνομικών, καρφώνοντας τον στην κοιλιακή χώρα. Ο δράστης συνελήφθη και στην κατοχή του εντοπίστηκαν και άλλα αυτοσχέδια μαχαίρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments