Διεθνή

Καναδάς: Μόνο στους άνω των 30 το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Καναδάς: Μόνο στους άνω των 30 το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Καναδάς: Η χώρα της Βόρειας Αμερικής πήρε την απόφαση ότι όποιος είναι κάτω από 30 ετών δεν θα μπορεί να κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο Καναδάς είναι άλλη μια χώρα που αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Johnson & Johnson για την Covid-19 με ηλικιακά κριτηρια. Να σημειώσουμε ότι η Δανία αποφάσισε να αποκλείσει το συγκεκριμένο εμβόλιο από την εμβολιαστική της εκστρατεία, όπως έχει κάνει και για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καναδάς αποφάσισε να χορηγείται το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό μόνο σε άτομα άνω των 30 ετών. Αυτό συνέστησε στην κυβέρνηση του Καναδά η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή για τους εμβολιασμούς.

Καναδάς: Μόνο στους άνω των 30 το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Καναδάς: Μόνο στους άνω των 30 το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Οι εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο εμβόλιο

Η ανακοίνωση της Επιτροπής του Καναδά (CCNI) δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Δανία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της Johnson & Johnson λόγω «πιθανών παρενεργειών», μολονότι έχει λάβει την έγκριση τόσο του ΠΟΥ, όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Έτσι, αναγκαστικά η ολοκλήρωση της εμβολιαστικής εκστρατείας της χώρας θα καθυστερήσει έως και τέσσερις εβδομάδες, καθώς το εμβόλιο της Johnson & Johnson αντιπροσώπευε περίπου το 1/3 των διαθέσιμων εμβολίων της.

Τον Απρίλιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών. Η Γαλλία, από την άλλη, αποφάσισε να το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών, όπως και εκείνο της AstraZeneca.

«Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα, η CCNI συνιστά να προτείνεται το εμβόλιο της Janssen (σ.σ. από το όνομα μιας θυγατρικής της Johnson & Johnson), όπως και εκείνο της AstraZeneca, σε άτομα άνω των 30 ετών», ανέφερε η Κάρολιν Κουάς, η πρόεδρος της Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Στις κλινικές δοκιμές, το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 67%», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson εγκρίθηκε στις 5 Μαρτίου στον Καναδά, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η χορήγησή του. Την Παρασκευή, η διανομή μιας πρώτης παρτίδας 300.000 δόσεων καθυστέρησε με απόφαση του υπουργείου Υγείας, λόγω αμφιβολιών για την ποιότητά τους.

Όπως καταλαβαίνουμε, σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις από τους επιστήμονες, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά και, δυστυχώς, ενισχύει εκείνους που αντιτίθενται στους εμβολιασμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments