Ελλάδα

Παιδικοί Σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου

Παιδικοί Σταθμοί: Δεν ανοίγουν στις 10 Μαΐου
Παιδικοί Σταθμοί: Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας δεν αναμένεται να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μαζί με τις υπόλοιπες βαθμίδες.

Δεν θα ανοίξουν τελικά στις 10 Μαΐου μαζί με τα δημοτικά και τα γυμνάσια της χώρας οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Πριν από λίγες μέρες είχε αποφασιστεί το άνοιγμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού. Ακόμη, η επιστροφή στα θρανία με βάση τις ανακοινώσεις γίνεται με την χρήση των self test και των εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας διευκρινίζει  ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών. Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα».

Στο ενδεχόμενο αυτό είχε αναφερθεί και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη τονίζοντας ότι δεν αναμένεται να ανοίξουν «αυτή τη στιγμή» οι παιδικοί σταθμοί καθώς κυβέρνηση και ειδικοί αναμένουν να αξιολογήσουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων που έχουν ήδη ανοίξει.

Σημειώνεται ότι ήδη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών στην οποία συμμετέχει και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα ζητήσει από την Επιτροπή να εξετάσει το θέμα και να εισηγηθεί την ημερομηνία επαναλειτουργίας τους, μετά τις 15 Μαΐου οπότε και αναμένεται να ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και η κατάργηση των SMS

Τι πρέπει να ξέρουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, κατά το επιτυχημένο πρότυπο της επαναλειτουργίας των Λυκείων, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε self test, τα οποία θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία.

Οι μαθητές προκειμένου να προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού self test. Το αποτέλεσμα του self test δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και μέσω αυτής εκδίδεται η σχολική κάρτα εφόσον το τεστ είναι αρνητικό.

Οι μαθητές φέρουν την σχολική αυτή κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας για το πρώτο test και της Πέμπτης για το δεύτερο test. Για τους εκπαιδευτικούς θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της ίδιας πλατφόρμας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μία χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα, τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο. Ο μαθητής θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments