Πολιτική

Κεραμέως: Έχουν την στήριξη του Υπουργείου οι εκπαιδευτικοί που μηνύονται για τα self test

Κεραμέως: Έχουν την στήριξη του Υπουργείου οι εκπαιδευτικοί που μηνύονται για τα self test
Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ αναγνώρισε ότι οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις από γονείς - αρνητές των self test.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή της στους εκπαιδευτικούς και διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι δέχονται τα πυρά από τους γονείς – αρνητές των self test.

Σχετικά με τα self test στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι τα test διενεργούνται για την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι στον κορωνοϊό.

«Τα self test εντάσσονται στα εργαλεία που έχουμε για να προστατέψουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο. Τα τεστ ξεκίνησαν από τα Λύκεια και επεκτάθηκε το μέτρο σε πολλούς άλλους κλάδους».

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ αναγνώρισε ότι οι διευθυντές και εκπαιδευτικοί δέχονται πιέσεις από γονείς.

«Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας, προκειμένου, τυχόν να καλύπτονται δικαστικές δαπάνες. Έχουν την στήριξη του Υπουργείου».

«Είμαστε δίπλα σε διευθυντές, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Είμαστε ευτυχείς που τα σχολεία μας ανοίγουν επιτέλους. Κι ανοίγουν με ενισχυμένα μέτρα προστασίας και πρόληψης», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, αρνητές των self test, μεταξύ αυτών τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησαν την ακύρωση του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μία κίνηση παράνομη και αντισυνταγματική.

Νίκη Κεραμέως: Τι δήλωσε για τα self test και τη διασπορά του ιού στα σχολεία

Επιπλέον, η υπουργός Παιδεία αναφέρθηκε και στη χρησιμότητα των self tests: «Είναι πολύτιμο εργαλείο, μας βοηθάει να ανιχνεύουμε τυχόν ασυμπτωματικούς και υπάρχει η πρόβλεψη για επαναληπτικό τεστ σε δομή δημόσιας υγείας δωρεάν».

Για την διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες ανέφερε ότι τα νούμερα είναι πολύ χαμηλά. «1,5% των τμημάτων των Λυκείων της χώρας είναι κλειστά. Με θετικό κρούσμα κλείνει το τμήμα.»

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια, ανέφερε ότι σταδιακά όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα επαναλειτουργήσουν, ενώ για τα φροντιστήρια που δεν αφορούν τμήματα εξέτασης επί πτυχίω, τόνισε ότι «πηγαίνουμε βήμα – βήμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments