Ελλάδα

Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ: Ανοίγουν μαζί με τα Κολέγια από 17 Μαΐου

Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ: Ανοίγουν μαζί με τα Κολέγια από 17 Μαΐου
Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ: Συνεχίζεται η χαλάρωση του lockdown. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πώς θα ανοίξουν δημόσια - ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολέγια.

Τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, καθώς και τα Κολέγια ανοίγουν από τις 17 Μαΐου μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Όσο προχωρούμε προς τις 15 Μαΐου, απελευθερώνονται όλο και περισσότερες δραστηριότητες, ενώ  ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι εξετάζεται «πλήρης απελευθέρωση» των μετακινήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και των Κολλεγίων, μετά από θετική εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ: Ανοίγουν μαζί με τα Κολέγια από 17 Μαΐου

Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ: Ανοίγουν μαζί με τα Κολέγια από 17 Μαΐου

Ειδικότερα, από τις 17/5 προβλέπεται, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας:

«Δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ:

  • Διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων, τα οποία δεν δύνανται να πραγματοποιηθούν με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με φυσική παρουσία καταρτιζόμενων και εκπαιδευτών, εντός των εργαστηριακών χώρων, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα  προ Δευτέρας, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.
  • Πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων ΙΕΚ με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας για καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές.

Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ:

Έναρξη της δια ζώσης διεξαγωγής, με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα προ Δευτέρας, τόσο των συμμετεχόντων όσο και των εκπαιδευτικών.

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας:

Επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας του Α’ και Β’ κύκλου με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) (εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών) μια φορά την εβδομάδα, προ Δευτέρας.

Κολέγια:

Ξεκινούν οι εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις στο ίδιο πλαίσιο και με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται και για τα Πανεπιστήμια.

Με την πρόοδο των εμβολιασμών, το σημαντικό εργαλείο του self-test, καθώς και με τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα επανέρχεται βήμα-βήμα στη νέα κανονικότητα».

Lockdown Ελλάδα

Τα μέτρα χαλάρωσης του lockdown που ανακοινώθηκαν χθες 5/5

Όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία: «Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments