Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος: Αυτές ειναι οι προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» τις μάσκες

Ηλίας Μόσιαλος: Αυτές ειναι οι προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» τις μάσκες
Ηλίας Μόσιαλος: Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας μίλησε για την πορεία της πανδημίας και αναφέρθηκε στο ζήτημα των μασκών. Τι είπε για τα εμβόλια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος μίλησε για την πορεία της πανδημίας και αναφέρθηκε στο ζήτημα των μασκών και πότε θα τις «πετάξουμε». Να σημειώσουμε ότι σήμερα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα χαλάρωσης του lockdown, όπως το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών που ανοίγουν από αύριο ή την επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που θα γίνει από τις 10 Μαΐου.

Ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε και για την άρση της πατέντας των εμβολίων μετά την πρόταση του Τζο Μπάιντεν. Ο καθηγητής τόνισε πως αυτό «είναι ένα σύνθετο πρόβλημα και χρειάζονται διεργασίες για να βρεθεί λύση, αλλά αν δεν κάνουμε κάτι τους επόμενους τρεις μήνες δεν θα «τελειώσουμε» με το πρόβλημα του κορονοϊού μέσα στον χρόνο».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πέντε ευρωπαϊκές χώρες πήραν αποστάσεις από το συγκεκριμένο αίτημα. «Κανείς δεν θα είναι ασφαλής, μέχρι να είμαστε όλοι. Αν γίνουν εμβολιασμοί μόνο στις αναπτυγμένες χώρες, η νίκη μας επί της Covid-19 θα είναι βραχύβια. Βλέπουμε πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται ο ιός, δημιουργώντας νέες παραλλαγές που συνεπάγονται νέες προκλήσεις», γράφουν οι ηγέτες του Βελγίου, της Σουηδίας, της Γαλλίας, της Δανίας και της Ισπανίας σε κοινή επιστολή τους προς την Κομισιόν.

«Τα εμβόλια έχουν καταστεί θέμα ασφαλείας και η ΕΕ δεν μπορεί να υστερεί. Για τον λόγο αυτό, βασική προτεραιότητα είναι η αύξηση της ικανότητας παραγωγής στην Ευρώπη», πρόσθεσαν.

Επεσήμανε επίσης «σε πολλές περιοχές θα υπάρξει τερματισμός του προβλήματος τους επόμενους μήνες, όμως σε άλλες περιοχές θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων με διασπορά του ιού και επομένως με μεταλλάξεις με τις οποίες θα βρεθούμε αντιμέτωποι και έτσι το πρόβλημα θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια».

Ηλίας Μόσιαλος: Αυτές ειναι οι προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» τις μάσκες

Ηλίας Μόσιαλος: Αυτές ειναι οι προϋποθέσεις για να «πετάξουμε» τις μάσκες

Για την ινδική μετάλλαξη

Αναφορικά με την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, η οποία «σαρώνει» την Ινδία με εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά είπε πως «η Ινδία λέει ότι το εμβόλιο που παράγεται στην χώρα, το Novavax, αντιμετωπίζει την ινδική μετάλλαξη, ενώ φαίνεται ότι την αντιμετωπίζουν και τα εμβόλια των άλλων εταιρειών».

Για το πότε θα πετάξουμε τη μάσκα, ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι «όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και φτάσουν σε ένα επίπεδο 50%-60% στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο, όμως σε εσωτερικούς χώρους και κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Αττική και κυρίως για τους εργασιακούς χώρους, θα πρέπει το ποσοστό αυτό να είναι πάνω από το 60% και κάτι τέτοιο αργεί να γίνει».

Τέλος, κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό, λέγοντας «θέλουμε όλο και περισσότερους και μάλιστα ηλικιωμένους να κάνουν το εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments