Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Τι είπε για την πορεία της πανδημίας

Σαρηγιάννης: Τι είπε για την πορεία της πανδημίας
Σαρηγιάννης: O καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής μίλησε σχετικά με την μείωση που έχει παρατηρηθεί στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η χώρα. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα θα έφερναν περαιτέρω διασπορά. Ακόμη, έχει χαρακτηρίσει ως θετικό το μέτρο των self test.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι περιμένουμε διακυμάνσεις κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες αλλά και σταθεροποίηση με 2.000 περίπου κρούσματα μέχρι το τέλος Μαΐου.

Σαρηγιάννης

Ο καθηγητής Σαρηγιάννης

Σαρηγιάννης: “Θα υπάρξει σταδιακή αύξηση κρουσμάτων”

Ο κ. Σαρηγιάννης πρόσθεσε πάντως ότι θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων μέχρι τέλος του μήνα λόγω και της έναρξης νέων δραστηριοτήτων, ενώ προέβλεψε ότι θα φθάσουμε σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων στα μέσα Ιουνίου.

«Τα ανοίγματα είναι κρίσιμα. Είναι σημαντικό να δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές» σημείωσε ο καθηγητής τονίζοντας ότι πρέπει πλέον να χαμογελάσουμε, καθώς ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος.

Σαρηγιάννης: «Μόλις κλείσαμε τα σχολεία επιπεδώθηκε η καμπύλη»

Σε ότι αφορά την επιδημιολογική καμπύλη «Αν η χώρα έθετε ως στόχο τη μείωση της διασποράς αρχικά και με τη βελτίωση του καιρού να επιχειρούσαμε στη συνέχεια τα ανοίγματα μετά τις 15 Μαΐου, τότε η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική», όπως σημειώνει. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο τρίτο κύμα της πανδημίας, με υψηλό ιικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία, κατάσταση που δεν επιδέχεται επιπλέον πίεση.

“Τον Νοέμβριο που προσπαθούσαμε να σταματήσουμε το κύμα και κλείναμε τα πάντα εκτός από τα σχολεία δεν κάναμε τίποτα. Μόλις κλείσαμε τα σχολεία επιπεδώθηκε η καμπύλη. Και τώρα λοιπόν για να ανοίξουμε στις 10 Μαϊου τα σχολεία, δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε με όσο το δυνατόν χαμηλότερη διασπορά στην κοινότητα; Ώστε αυτός ο πολλαπλασιαστής των σχολείων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος; Προφανώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει”, λέει ο Καθηγητής κ. Σαρηγιάννης.

Σαρηγιάννης: Μέσα στον Ιούνιο το τείχος ανοσίας

Εκτίμησε ακόμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, εάν δεν γίνει κάτι που δεν έχουμε προβλέψει όπως μια τουριστική συρροή. «Από 21-22 Ιουνίου θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments