Πολιτική

Μαρίκα Μητσοτάκη: Η συγκινητική φωτογραφία που ανέβασε ο Κυριάκος για τη μητέρα του

Μαρίκα Μητσοτάκη: Η συγκινητική φωτογραφία που ανέβασε ο Κυριάκος για τη μητέρα του
Μαρίκα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός ανέβασε μια φωτογραφία με τη μητέρα του που έχει φύγει από τη ζωή. Ήδη, συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τον θάνατό της.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη έφυγε τέτοιες μέρες από τη ζωή πριν 9 χρόνια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην τη θυμηθεί. Η μητέρα του, άλλωστε, ήταν πάντα εκεί δίπλα στον πατέρα του σε εύκολες και δύσκολες στιγμές, ενώ είχε ιδιαίτερη σχέση με τον γιο της.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε μια φωτογραφία από το Πάσχα που πέρασαν μαζί το 1969, όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί, να κάθεται στα πόδια της μητέρας του, Μαρίκας. «Μαζί, το Πάσχα 1969. Εννέα χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που σε χάσαμε. Μου λείπεις πάντα», γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του στο Instagram. Να τονίσουμε ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για πιο προσωπικές αναρτήσεις, όπως όταν επισκέπτεται ένα μέρος που του κάνει εντύπωση ή φωτογραφίες από διακοπές.

Μαρίκα Μητσοτάκη: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

Να σημειώσουμε ότι ανάρτηση για τη μητέρα της είχε κάνει και η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ ανέβασε μία φωτογραφία από το Πάσχα επίσης του 1969, όπου βρίσκεται στον κήπο μαζί με τη μητέρα της και τα τρία αδέλφια της, Κυριάκο, Κατερίνα και Αλεξάνδρα.

«Ένα άλλο Πάσχα λίγο πριν την Πρωτομαγιά του ‘69 όταν ήσουν, σε κατ’ οίκον περιορισμό, μόνη με τέσσερα παιδιά. Μας έντυσες μας στόλισες για να στείλεις τη φωτογραφία στον πατέρα μας στην εξορία. Με το χαμόγελο για να μην στεναχωρηθεί και γιατί δεν το έβαζες ποτέ κάτω! Πόσο μας λείπεις!», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μαρίκα Μητσοτάκη: Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με φωτογραφία από το μακρινό 1969

Μαρίκα Μητσοτάκη: Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη με φωτογραφία από το μακρινό 1969

Μαρίκα Μητσοτάκη: Μερικά στοιχεία για τη ζωή της

Η Μαρίκα Μητσοτάκη (29 Νοεμβρίου 1930 – 6 Μαΐου 2012), το γένος Γιαννούκου, ήταν σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μητέρα της πρώην δημάρχου Αθηναίων και υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη μαζί με τον σύζυγο της ήταν κάτοχοι μιας ιδιαιτέρως πλούσιας αρχαιολογικής συλλογής. Η συλλογή αυτή επέστρεψε οριστικά στο κράτος από το ζεύγος Μητσοτάκη και τοποθετήθηκε στο Μουσείο Χανίων το 2000, αν και κάποια κομμάτια της είχαν ήδη επιστρέψει νωρίτερα από τους κατόχους τους.

Στις 17 Απριλίου 2012 η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία. Απεβίωσε στις 6 Μαΐου του 2012, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments