Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 8/5: Καλπάζουν οι εμβολιασμοί

Κρούσματα σήμερα 8/5: Καλπάζουν οι εμβολιασμοί
Κρούσματα σήμερα 8/5: Τα μέτρα σταδιακά χαλαρώνουν και τα διαθέσιμα εμβόλια αυξάνονται.

Τα κρούσματα κορωνοϊού για σήμερα (8/5) θα ανακοινώσει εντός ολίγου ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα η χώρα βρίσκεται σε περίοδο χαλάρωσης των μέτρων, ενώ τα χθεσινά κρούσματα ήταν 2.691.

Κρούσματα σήμερα 8/5: «Καλπάζουν» οι εμβολιασμοί στη χώρα

Τείχος ανοσίας με 5 εκατομμύρια εμβολιασμένους έως το τέλος Μαΐου, αλλά και 1 εκατομμύριο ανθρώπους που έχουν νοσήσει και ήδη έχουν ανοσοποιηθεί, διαμορφώνεται στη χώρα σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.  «Αναπτύσσουμε διαρκώς εμβολιαστικά κέντρα με βάση τον αριθμό των εμβολίων που είναι διαθέσιμα. Πολλά από τα εμβόλια που γίνονται προσφέρουν υψηλό ποσοστό προστασίας ακόμα κι από την πρώτη δόση» ανέφερε. Κρούσματα σήμερα 8/5

Μετά από τόσους μήνες πάλης με τον αόρατο εχθρό, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει, άρα ο συνδυασμός 5 εκατ. εμβολιασμών μέχρι τέλος Μαΐου και 1 εκατ. ανθρώπων που έχουν νοσήσει μας πλησιάζει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσοποίησης σημείωσε.  Την ίδια ώρα σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο

Κρούσματα σήμερα 8/5: Μεγάλη συμφωνία ΕΕ με Pfizer

Ένα σημαντικό βήμα για να υπάρξουν επαρκή εμβόλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα επηρεάσει θετικά και τη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σήμερα με το «κλείσιμο» της συμφωνίας για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer, για το διάστημα 2021-2023.  «Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων» έγραψε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σε tweet της. Όπως τόνισε, θα ακολουθήσουν και άλλα συμβόλαια.

Κρούσματα σήμερα 8/5

Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ενωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων. Η νέα συμφωνία που αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για την περίοδο 2021-2023, περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων. Προβλέπει, επίσης, μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Κρούσματα σήμερα 8/5: Και σε εγκύους το AstraZeneca

Για τις εγκυμονούσες και τα προβλήματα που προκαλεί το AstraZeneca ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε πως «η σύσταση θα αλλάξει σύντομα και θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments