Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο θα μας βρει απέναντι

ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο θα μας βρει απέναντι
ΣΥΡΙΖΑ: Για μισογυνικό και ταξικό χαρακτήρα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο.
ΣΥΡΙΖΑ: Για μισογυνικό και ταξικό χαρακτήρα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο.

Η αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με ανακοίνωσή της δηλώνει πως  «το νομοσχέδιο για το Οικογενειακό Δίκαιο δεν θα περάσει έτσι, θα μας βρει απέναντι».

Υπενθυμίζεται πως τα Τμήματα Βιομηχανίας και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκαν εναντίον της κυβέρνησης για τις αποφάσεις της στους συγκεκριμένους τομείς τονίζοντας πως «η κυβέρνηση παραδίδει σε ιδιώτες τον έλεγχο της ενέργειας». ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ειρήνης Αγαθοπούλου

Αφού επισημαίνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε ήδη το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο θέτει μία σειρά ερωτήματα που όπως σημειώνει θα συζητηθούν και στην Βουλή:

  • Η Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας θα λάβει μέρος στη συζήτηση αυτή; Αλλιώς τι σόι Υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής είναι;
  • Θα αποφασίσει το Υπ. Δικαιοσύνης την ίδρυση οικογενειακών δικαστηρίων ή υποστηρικτικών επιστημονικών επιτροπών προς τους δικαστές, κοινό αίτημα ΟΛΩΝ των ενδιαφερόμενων μερών για το νομοσχέδιο; (σ.σ. τα επενδυτικά δικαστήρια κατάφερε να τα ιδρύσει μέσα σε ένα καλοκαίρι, τα οικογενειακά γιατί δεν μπορεί άραγε;)
  • Θεωρεί πραγματικά ο Υπουργός ότι το νομοσχέδιο αυτό διαπαιδαγωγεί προς μια κατεύθυνση κοινής επιμέλειας των τέκνων; Και εάν ναι, πώς; Διχάζοντας;
  • Θεωρεί πραγματικά ο Υπουργός ότι το νομοσχέδιο αυτό λύνει τα υπάρχοντα προβλήματα του Οικογενειακού Δικαίου;

Συνεχίζοντας υποστηρίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό είναι ισχυρά καθοδηγούμενο από μια μικρή – αλλά ισχυρή – κάστα ανθρώπων, που κατάφερε να παραγκωνίσει ακόμη και τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του ίδιου του υπουργού.

Ο μισογυνικός και ταξικός χαρακτήρας του νομοσχεδίου ήταν ολοφάνερος από την πρώτη μέρα και δεν μπορεί να αλλάξει με κάποιες «λειάνσεις στις γωνίες». Όμως, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό από τη ΝΔ, για την οποία η ισότητα των φύλων είναι «επικοινωνία και όχι ουσία», και η οποία συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της, παρά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτό το νομοσχέδιο, παρά τις «προγραφές» δικαστικών λειτουργών από «αγανακτισμένους» μπαμπάδες, παρά τις καθημερινές απειλές προς μαμάδες και παιδιά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments