Ελλάδα

Σχολεία: Τα 3000 προσεγγίζουν τα θετικά self tests

Σχολεία: Τα 3000 προσεγγίζουν τα θετικά self tests
Σχολεία: Σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα με τους μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέφουν στα θρανία με αυστηρά μέτρα κατά του ιού.

Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που ορίζει τα μέτρα για το άνοιγμα, όπως είχε ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η φετινή σχολική χρονιά, αλλά θα γίνει και πάλι εντός του μήνα Σεπτεμβρίου και όχι Αύγουστο.

Παρόλα αυτά τα 3000 προσέγγισαν τα θετικά self test που έκαναν μαθητές και εκπαιδευτικοί πριν να προσέλθουν στα σχολεία. Εκτιμάται ότι ο συνολικός πληθυσμός της πρωτοβάθμιας – δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχεται σε 1,7 εκατ. άτομα, ενώ ο μισός πληθυσμός έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

3000 τα θετικά τεστ

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αυτά είναι που είχαν δηλωθεί για σήμερα στην πλατφόρμα. Πάντως, όπως είναι γνωστό όποιος εμφανίζει θετικό self test θα πρέπει στην συνέχεια να υποβάλλεται σε μοριακό τεστ κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός μαθητών εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση φτάνει τα 1,7 εκατομμύρια άτομα.

Σημειώνεται ότι μόνο για την έναρξη της εβδομάδας επιτρέπεται σε όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στην πλατφόρμα λόγω προβλημάτων να έχουν γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Αναλυτικά η διαδικασία

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ οι γονείς έπρεπε να το παραλάβουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2 τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. self test

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments