Ελλάδα

Άρση μέτρων: Μέσα στην εβδομάδα σταματούν τα SMS

Άρση μέτρων: Μέσα στην εβδομάδα σταματούν τα SMS
Άρση μέτρων: Η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει πότε θα μπει οριστικό τέλος στην αποστολή SMS. Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μετά από την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, η επιτροπή ανάβει το “πράσινο φως” για περαιτέρω άρση των μέτρων. Σειρά λοιπόν παίρνουν τα SMS στο 13033 και στο 13032. Ενώ πρόκειται να παραταθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην αυριανή, τακτική απογευματινή ενημέρωση, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εκτός απροόπτου τα επόμενα βήματα της πορείας προς τον πλήρη απεγκλωβισμό από το lockdown όπως την μετακίνηση εκτός νομού.

Με self test οι μετακινήσεις εκτός νομού

Μάλιστα, μέλη της Επιτροπής αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφορετικές προϋποθέσεις για τις οδικές μετακινήσεις και άλλες για τα ταξίδια με πλοίο. Ως επικρατέστερο εμφανίζεται το σενάριο να υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια self test για τις διαπεριφερειακές οδικές μετακινήσεις.

Αλλά όχι υποχρέωση, ενώ αντίθετα για τα ταξίδια προς τα νησιά, με πλοία ή με αεροπλάνα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η διενέργεια self test ή rapdi test, πριν από το ταξίδι. Εννοείται ότι και για τις δύο περιπτώσεις η επίδειξη της βεβαίωσης πλήρους εμβολιασμού θα δίνει το «πράσινο φως» χωρίς άλλο έγγραφο.

Ξεκινά ο εμβολιασμός στα μεγάλα νησιά

Το σχέδιο για το πως η «Επιχείρηση Ελευθερία» θα ταξιδέψει και στα μεγάλα νησιά θα παρουσιαστεί από τον γενικό γραμματέα Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους καθώς θα είναι και αντικείμενο συζήτησης στην τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ.Θεμιστοκλέους θα συμμετέχουν ακόμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και  τοπικοί φορείς των νησιών.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει πως «έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι».

Την Τετάρτη η νέα χαλάρωση των μέτρων

Από την άλλη πλευρά την Τετάρτη 12 Μάιου θα συνεδριάσει η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τα SMS καθώς και τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και θέματα λιανεμπορίου σχετικά με το click away και click inside, όπως επίσης και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται είναι μέχρι τις 00.30.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Κρούσματα σήμερα 19/4

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments