Διεθνή

Sputnik V: Το Σαν Μαρίνο νίκησε την πανδημία

Sputnik V: Το Σαν Μαρίνο νίκησε την πανδημία
Sputnik V: Το Σαν Μαρίνο δεν έχει καταγράψει επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από τις 4 Μαΐου

Ευχάριστα νέα έρχονται από το Σαν Μαρίνο, το οποίο χάρη στη χορήγηση του εμβολίου Sputnik V κατάφερε να μειώσει το ποσοστό μολύνσεων από κορωνοϊό στο μηδέν.

Την ίδια στιγμή η Αυστρία βρίσκεται σε συζητήσεις με την εταιρία του εμβολίου, ενώ η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως για την έκτακτη χρήση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νίκησε την πανδημία, καθώς δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα από τις 4 Μαΐου.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοινώνει τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκε από το Σαν Μαρίνο στην καταπολέμηση του κορονοϊού χάρη στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, με το ποσοστό μόλυνσης να έχει πέσει σε μηδενικό επίπεδο. Αυτό επέτρεψε στις αρχές να αρχίσουν να άρουν τους περιορισμούς κατά της COVID, να αποκαταστήσουν την οικονομική δραστηριότητα και την επιστροφή στην κανονική ζωή», δήλωσε το RDIF σε δελτίο Τύπου του.

Το μέσο ποσοστό μόλυνσης στη χώρα είναι τώρα περισσότερο από 40 φορές χαμηλότερο από αυτό σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επέτρεψε στις αρχές να κλείσουν μια κλινική COVID στη χώρα, σύμφωνα με RDIF.

«To RDIF είναι έτοιμο να προσφέρει επιπλέον παρτίδες Sputnik V στο Σαν Μαρίνο για να οργανώσει τον εμβολιαστικό τουρισμό βάσει των θετικών αποτελεσμάτων εμβολιασμού στη χώρα με απότομη μείωση του ποσοστού μόλυνσης» σημειώνει επίσης το RDIF.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ταμείο πλούτου, το 74% του πληθυσμού της χώρας ηλικίας άνω των 16 ετών έλαβε την πρώτη δόση εμβολίου ενώ το 90% αυτών των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκαν με χρήση του Sputnik V.

Δεδομένου ότι το Σαν Μαρίνο δεν είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, δεν χρειάστηκε να περιμένει να εγκρίνει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή το ρωσικό εμβόλιο.

«Η δέσμευση του Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό πέρα από την πολιτική είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν η καταπολέμηση της πανδημίας αποτελεί πραγματική προτεραιότητα για τους ηγέτες ενός έθνους. Η απουσία πολιτικών προκαταλήψεων άνοιξε το δρόμο για μια “αστρική” εκστρατεία εμβολιασμού με το SputnikV στον Άγιο Μαρίνο» σημειώνει το RDIF. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Άγιος Μαρίνος με πληθυσμό 33.000 έχει καταγράψει περισσότερα από 5.000 κρούσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments