Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας
Μαγιορκίνης: Ο καθηγητής Επιδημιολογίας μίλησε στην ενημέρωση σχετικά με τα σημεία αποσυμπίεσης που δείχνει το σύστημα υγείας το τελευταίο διάστημα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση που έγινε σήμερα για την πορεία της πανδημίας μίλησε για το σύστημα υγείας. Να θυμίσουμε πως ο καθηγητής είχε αναφέρει πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετά την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Μειώθηκε κατά 8% ο κόσμος στις ΜΕΘ

Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 8%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με την νόσο παρουσίασε μείωση.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού αλλά και στην τήρηση των μέτρων προστασίας, λέγοντας ότι δεν είναι ακόμα η στιγμή για χαλάρωση.

Όσον αφορά στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 10 εκατ. ατομικές συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερους από 3 εκατ. πολίτες και έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας μέχρι σήμερα, 14.172 κρούσματα.

Δύσκολο να εκτιμήσουμε πότε θα έχουμε τείχος ανοσίας

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα χρειαστεί να γίνει στη συνέχεια για όσους εμβολιαστούν. Δεν γνωρίζουμε πόσο διαρκεί η ανοσία του εμβολίου. Δεν βλέπουμε πάντως ότι θα χρειαστεί επανάληψη σύντομα, σε μικρότερο χρονικό διάστημα από 1-2 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε πόσο πιθανό είναι να υπάρξει ένα στέλεχος που να ξεφύγει από την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια. Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πότε θα έχουμε τείχος ανοσίας, αλλά θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είμαστε σε καλό σημείο. Με 0,5% να εμβολιάζεται κάθε μέρα, υπολογίζουμε ότι σε περίπου 60-80 ημέρες θα έχουμε φτάσει σε ικανό επίπεδο εμβολιασμών για να χτιστεί το τείχος ανοσίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης και συνέχισε:

«Δεν νομίζω ότι θα ξεμπλέξουμε 100%, αλλά δεν νομίζω ότι ο ιός θα μας απασχολεί στο επίπεδο που μας απασχόλησε. Η εκτίμηση που έχουμε είναι ότι δε θα χρειάζεται η μάσκα από ένα σημείο και μετά. Στο Ισραήλ δεν χρησιμοποιούνται στους ανοιχτούς χώρους. Ανάλογα με τα αποτελέσματα εκεί, θα κάνουμε και εμείς τις σχετικές συστάσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments