Ελλάδα

Τζανάκης: Η πανδημία παρουσιάζει αποκλιμάκωση

Τζανάκης: Η πανδημία παρουσιάζει αποκλιμάκωση
Τζανάκης: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική πορεία και την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα.

Ο Νίκος Τζανάκης έκανε μία πρόβλεψη σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Να θυμίσουμε ότι ο καθηγητής έχει αναφέρει τον τρόπο που αποκτάμε ανοσία από τον ιό. Ακόμη, ο ίδιος έχει μιλήσει και για την άρση της πατέντας των εμβολίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς με τους οποίους συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

“Νιώθω μια ανακούφιση και μια ελευθερία “

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αρχικά ερωτήθηκε για τη νέα φάση άρσης μέτρων, που ουσιαστικά σημαίνει το τέλος του lockdown.

«Νιώθω μια ανακούφιση και μια ελευθερία αλλά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν τελείωσε τίποτα. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε συγκεκριμένα, με εγρήγορση. Είμαι της γνώμης ότι αν ακολουθήσουμε τους κανόνες, όλα θα πάνε καλά» σχολίασε ο Νίκος Τζανάκης.

Τζανάκης: “Η αποκλιμάκωση είναι εμφανής στους δείκτες των εισαγωγών στα νοσοκομεία”

Ο καθηγητής επισήμανε ότι η πανδημία παρουσιάζει μια τάση αποκλιμάκωσης. «Αυτό είναι εμφανές στους δείκτες των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και στους αριθμούς των διασωληνωμένων» εξήγησε.

Εκτίμησε δε ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική και έτσι μέχρι τα μέσα Ιουνίου μπορούμε να φθάσουμε σε έναν αριθμό 35 – 40% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών. «Είναι τραγικό στην Ελλάδα να έχουμε εμβολιαστική κάλυψη 30% κάτω σε σχέση με τη Βρετανία στους ηλικιωμένους. Η πολιτεία θα πρέπει να προσφέρει εμβολιαστική κάλυψη σε ανθρώπους που αδυνατούν να πάνε σε εμβολιαστικά κέντρα» τόνισε καταλήγοντας.

Τζανάκης: «Τότε θα δούμε μία σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών»

Σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας, ουσιαστική αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα σημειωθεί μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου που το 30 – 35% των πολιτών θα είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Τότε θα δούμε μια σαφή αποκλιμάκωση των πανδημικών δεικτών», είπε.

Για την χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε πως αυτή μπορεί να αποφεύγεται αν οι πολίτες κρατούν 3, 4 μέτρα απόσταση από την διπλανή παρέα και βγαίνουν με ανθρώπους που έχουν εμπιστοσύνη πως τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments