Ελλάδα

Άρση lockdown: Συνεχίζεται η μαζική έξοδος από την Αθήνα

Άρση lockdown: Συνεχίζεται η μαζική έξοδος από την Αθήνα
Άρση lockdown: Με ελαφρώς μειωμένους ρυθμούς συνεχίζεται η μαζική έξοδος από την πρωτεύουσα.

Περισσότερα από 60.000 οχήματα πέρασαν από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας. Ο αριθμός παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με αυτόν της Παρασκευής προς Σάββατο, ο οποίος ανήλθε στις 65.000. Να σημειωθεί πως η άρση του lockdown έφερε αυξημένη κίνηση και στην αγορά και σε λιμάνια.

Άρση lockdown: Τα στοιχεία στα διόδια

Σε 60.467 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, το τελευταίο 24ωρο (από τις 06:00 του Σαββάτου 15 Μαϊου έως την ίδια ώρα σήμερα το πρωί), σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, από την Ελευσίνα, πέρασαν 33.600 οχήματα και από τις Αφίδνες 26.867. Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο, εισήλθαν από τα συγκεκριμένα σημεία των δύο εθνικών οδών, συνολικά 37.254 οχήματα. Τα 19.100 από τα διόδια Ελευσίνας και τα 18.154 από των Αφιδνών. Άρση lockdown

Το προηγούμενο 24ωρο, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα (από τις 06:00 της Παρασκευής 14 Μαΐου έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 15 Μάϊου), εξήλθαν συνολικά 65.385 οχήματα, τα 33.998 από την Ελευσίνα και τα 31.387 από τις Αφίδνες. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο 24ωρο, εισήλθαν, από τα ίδια σημεία, 39.770 οχήματα, τα 18.120 από Ελευσίνα και τα 21.650 από Αφίδνες. Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας διεξάγεται κανονικά.

Άρση lockdown: Το πρώτο «ελεύθερο» Σάββατο

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στα καταστήματα της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Υπενθυμίζουμε ότι το click in shop και το click away δεν ισχύουν πια, ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για τα καταστήματα, όπως χωρητικότητα 1 πελάτη ανά 25 τ.μ.

Άρση lockdown

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη από τις πρώτες πρωινές ώρες με τους επιβάτες να αναχωρούν με προορισμό τα νησιά της χώρας ακολουθώντας τα μέτρα που πρέπει να τηρούν.

Υπενθυμίζεται ότι για τις μετακινήσεις προς τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του ο κάθε ταξιδιώτης να διαθέτει ένα από τα εξής:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού 14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση,
  • αρνητικό pcr test 72 ωρών,
  • rapid test 24 ωρών,
  • self test 24 ωρών,
  • βεβαίωση νόσησης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments