Διεθνή

Ερντογάν Κατεχόμενα: Στα μέσα Ιουλίου η επίσκεψη του

Ερντογάν Κατεχόμενα: Στα μέσα Ιουλίου η επίσκεψη του
Ερντογάν Κατεχόμενα: Για άλλη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος ήταν προκλητικός σχετικά με το Κυπριακό, ενώ μίλησε και για την επίσκεψη του στη Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σχετικά με την Τουρκία, ενώ επανέλαβε την θέση του για το Ισραήλ. Να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας είχε τοποθετηθεί ξανά κατά του Ισραήλ λόγω των επεισοδίων στην πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατεχόμενη Κύπρο θα βρίσκεται εκτός απροόπτου στις 20 Ιουλίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, ενώ είπε ότι δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης πρότασης για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων.

“Η Ιερουσαλήμ είναι η κοινή κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας”

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Σαμπάχ» ο Ερντογάν είπε ότι «η Ιερουσαλήμ είναι η κοινή κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας η οποία φιλοξενεί τα ιερά της μέρη. Η παρανομία του Ισραήλ εναντίον της Ιερουσαλήμ και των αθώων Παλαιστινίων, οι απάνθρωπες επιθέσεις είναι εναντίον όλων των Μουσουλμάνων».

«Εκείνοι που δεν βγάζουν άχνα για το αίμα που χύνει το τρομοκρατικό κράτος που αποκαλείται Ισραήλ ας γνωρίζουν πως θα έρθει η μέρα πλήξει και τους ιδίους αυτή η διαδικασία», πρόσθεσε.

Σχετικά με την Κύπρο και τα τουρκικά στρατεύματα

Για την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν τίθεται καν θέμα να αφήσουμε την Κύπρο να ‘παρενοχλείται’ από τους Ελληνοκύπριους. Δεν μπορεί καν να προταθεί η απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων. Θα συνεχίσουμε τη διπλωματία με χώρες σε διεθνείς πλατφόρμες τις προσεχείς ημέρες».

Μέχρι στιγμής, ανέφερε ο ίδιος, «η στάση τους προς την ‘τδβκ’ (ψευδοκράτος) υπήρξε σαφής, αλλά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του ‘Τουρκοκυπριακού λαού’ στο έπακρο. Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι εκτός απρόοπτου θα πάει στα κατεχόμενα «στις 20 Ιουλίου για την επέτειο της Ημέρας Ειρήνης και Ελευθερίας», όπως αποκαλούν την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Δεν νιώθουμε ευχάριστα με τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη»

Σχετικά με το Ισράηλ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε αρχικά«Δεν νιώθουμε ευχάριστα με τη βιαιότητα του Ισραήλ προς την Παλαιστίνη, ακόμα κι αν μεγάλο μέρος του κόσμου αγνοεί τα γεγονότα. Έτσι όπως δεν επιτρέψαμε να δημιουργηθεί τρομοκρατικός διάδρομος κατά μήκος των συνόρων μας με τη Συρία, σήμερα είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι με αυτούς που απλώνουν τα χέρια τους στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ. Είναι καθήκον τιμής για ολόκληρη την ανθρωπότητα να σταθεί απέναντι στην επίθεση του Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις και στην Ιερουσαλήμ».

«Όσοι μοιράζονται το αίμα που χύθηκε από το Ισραήλ, με τη σιωπή τους ή υποστηρίζοντας ανοιχτά αυτές τις ενέργειες ασέβειας, πρέπει να γνωρίζουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους. Αυτό το τρομοκρατικό κράτος, το οποίο προσπάθησε να λεηλατήσει μια πόλη, όπως η Ιερουσαλήμ, στα εδάφη της οποίας βρίσκονται τα ιερά μέρη των Μουσουλμάνων, των Χριστιανών και των Εβραίων, έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο» συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις, την προέλευση ή τις επιθυμίες τους, να ενεργήσουν το συντομότερο δυνατό» ολοκλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments