Διεθνή

Ερντογάν: Το μήνυμα του για την ημέρα της Ευρώπης

Ερντογάν: Το μήνυμα του για την ημέρα της Ευρώπης
Ερντογάν: Ο Τούρκος Πρόεδρος έστειλε το δικό του μήνυμα για την ημέρα της Ευρώπης εντάσσοντας το στα γεωπολιτικά τεκταινόμενα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το μήνυμα του για την Ημέρα της Ευρώπης. Να θυμίσουμε πως ο Τούρκος Πρόεδρος είχε απαντήσει στον Μπάιντεν σχετικά με την απόφαση του να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων. Ακόμη, είχε αντιμετωπίσει ξανά πριν από λίγες μέρες τα πυρά της αντιπολίτευσης λόγω των επιλογών του στην Κεντρική Τράπεζα.

Πιο συγκεκριμένα, το δικό του μήνυμα πλήρως ενταγμένο στους γεωπολιτικούς του σχεδιασμούς για το ρόλο της Τουρκίας έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν για την ημέρα της Ευρώπης υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την στήριξη της Τουρκίας.

Ερντογάν: “Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής”

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ να γίνει ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι το μπλοκ των 27 κρατών – μελών της ΕΕ πρέπει να επανεξετάσει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων.

Ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως το προσφυγικό, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία, η οικονομική ρευστότητα και η πανδημία του κοροναϊού, λέγοντας ότι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, τα οποία απειλούν την ΕΕ και το μέλλον της, εξαρτάται από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.

Ερντογάν:  “Είναι προφανές ότι η Ένωση δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή της ύπαρξη”

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ, δήλωσε ο Ερντογάν. «Είναι προφανές ότι η Ένωση (σ.σ ΕΕ) δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή ύπαρξή της χωρίς συμβολή και υποστήριξη της χώρας μας».

«Η Τουρκία παρά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει, διατηρεί την αποφασιστική στάση και τις προσπάθειές της για την ένταξη στην ΕΕ» ανέφερε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Η εκστρατεία της αντιπολίτευσης

Κόμματα της αντιπολίτευσης διεξάγουν εδώ και ημέρες μια εκστρατεία στην Τουρκία με το σύνθημα «Πού πήγαν τα 128 δισεκατομμύρια» δολάρια, το ποσό, σύμφωνα με εκείνα, που «εξαφανίστηκε» από τα αποθέματα της κεντρικής τράπεζας το 2019 και το 2020.

Στην αντεπίθεση, οι αρχές έχουν επιδοθεί αυτήν την εβδομάδα σε ένα κυνήγι για τα πανό που αναφέρουν τα «128 δισεκατομμύρια» και τα οποία αναρτήθηκαν σε κτίρια διαφόρων πόλεων της χώρας, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Ωστόσο, δεν μπορούν να εμποδίσουν την εξάπλωση της συγκεκριμένης εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απάντηση του προέδρου

Ο Ερντογάν έσπασε τη σιωπή του σήμερα κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «ψεύδεται» και ότι διαπράττει «προδοσία» υπονοώντας πως η κεντρική τράπεζα σπατάλησε τα αποθέματά της προς όφελος ορισμένων επιχειρήσεων προσκείμενων στην εξουσία.

«Επιμένουν στο ψέμα των 128 δισεκατομμυρίων», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κεντρική τράπεζα διέθεσε αυτά τα χρήματα για να στηρίξει την οικονομία σε ένα πλαίσιο επιβαρυνόμενο από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Επιβεβαίωσε πως 165 δισεκατομμύρια δολάρια χρησιμοποιήθηκαν εδώ και δύο χρόνια σε αυτό το πλαίσιο. Κομισιόν ταξίδια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments