Διεθνή

Ντίσνεϋλαντ: Ανοίγει ξανά στις 17 Ιουνίου

Ντίσνεϋλαντ: Ανοίγει ξανά στις 17 Ιουνίου
Ντίσνεϋλαντ: Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, που απασχολεί 17.000 υπαλλήλους, είχε παραμείνει κλειστό από τις 13 Μαρτίου ως τις 15 Ιουλίου τον περασμένο χρόνο και ξαναέκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.

Η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στις 17 Ιουνίου καθώς τα γαλλικά μπαρ, εστιατόρια και τουριστικοί χώροι ξεκινούν και πάλι σταδιακά την λειτουργία τους έχοντας παραμείνει κλειστά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Νωρίτερα μέσα στον Απρίλιο η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι είχε μετατρέψει του χώρους της σε εμβολιαστικό κέντρο, προκειμένου να επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία.

Το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο στην Ευρώπη, η Disneyland Paris, που απασχολεί 17.000 υπαλλήλους, είχε παραμείνει κλειστό από τις 13 Μαρτίου ως τις 15 Ιουλίου τον περασμένο χρόνο και ξαναέκλεισε στις 30 Οκτωβρίου.

Το θεματικό πάρκο χρειάστηκε να ματαιώσει δύο φορές τα σχέδια ανοίγματός του- την πρώτη τον Φεβρουάριο και ξανά τον Απρίλιο–λόγω της υγειονομικής κατάστασης στη Γαλλία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Disneyland Paris θα ανοίξει και πάλι στις 17 Ιουνίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το θεματικό πάρκο προσθέτοντας ότι θα λάβει “ενισχυμένα υγειονομικά μέτρα και μέτρα ασφαλείας».

Γαλλία: H Disneyland μετατράπηκε σε εμβολιαστικό κέντρο μέσα στον Απρίλιο

Σε μία προσπάθεια να επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία κατά του κορωνοϊού, η Γαλλία μετέτρεψε το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης, τη Disneyland Paris σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Το θεματικό πάρκο είναι κλειστό από τις 30 Οκτωβρίου του περασμένου έτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να δέχεται ξανά επισκέπτες στις 2 Απριλίου, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ανάγκασαν τη Disneyland να «παγώσει» μέχρι στιγμής τα σχέδιά της.

Το εμβολιαστικό κέντρο στη Disneyland θα είναι ανοιχτό μόνο το σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι χώροι εμβολιασμού στη Γαλλία συνήθως είναι κλειστά την Κυριακή. Ο κύριος στόχος είναι να εμβολιαστούν τουλάχιστον 1.000 άτομα την ημέρα, με τη Γαλλία να στοχεύει να χορηγήσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου σε 20 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου, η Γαλλία έχει χορηγήσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου σε περίπου 12,8 εκατομμύρια πολίτες, η οποία μεταφράζεται στο 19% του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείο Υγείας της Γαλλίας.

«Η Disneyland Paris είναι περήφανη που βοηθάει τις αρχές να χορηγήσουν τα εμβόλια», είπε ο αντιπρόεδρος του θεματικού πάρκου Έρικ Μάριον.

Disney: Ο κορωνοϊός οδήγησε σε 32.000 απολύσεις εργαζομένων στα θεματικά της πάρκα

Ωστόσο, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού έπληξαν την Disney, καθώς ο όμιλος έχει ανακοινώσει 32.000 απολύσεις εργαζομένων σε θεματικά πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Η χώρα που έχει πληχθεί από αυτές τις περικοπές θέσεων εργασίας είναι κυρίως οι ΗΠΑ, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.

Μπορεί τα περισσότερα θεματικά πάρκα της Disney να έχουν κλειστές τις πόρτες τους για το κοινό λόγω των συνθηκών, ωστόσο το Disneyland Park στην Καλιφόρνια πρόκειται να ανοίξει ξανά στις 30 Απριλίου, μετά από παραπάνω από ένα έτος κλεισίματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments