Κόσμος

Γαλλία: H Disneyland μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο

Γαλλία: H Disneyland μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο
Γαλλία: Η Disneyland Paris θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα είναι ανοιχτό μόνο τα σαββατοκύριακα.
Γαλλία: Η Disneyland Paris θα μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο θα είναι ανοιχτό μόνο τα σαββατοκύριακα.

Σε μία προσπάθεια να επιταχύνει την εμβολιαστική της εκστρατεία κατά του κορωνοϊού, η Γαλλία πρόκειται να μετατρέψει το μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης, τη Disneyland Paris σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Το θεματικό πάρκο είναι κλειστό από τις 30 Οκτωβρίου του περασμένου έτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να δέχεται ξανά επισκέπτες στις 2 Απριλίου, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας ανάγκασαν τη Disneyland να «παγώσει» μέχρι στιγμής τα σχέδιά της.

Πλέον το κλειστό θεματικό πάρκο θα ανοίξει τις πύλες του, όχι για να υποδεχτεί τουρίστες, αλλά για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Συγκεκριμένα, ο χώρος εμβολιασμού θα στεγάζεται έξω από το πάρκο ψυχαγωγίας στο Newport Bay Club, ένα συνεδριακό κέντρο κοντά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Το εμβολιαστικό κέντρο στη Disneyland θα είναι ανοιχτό μόνο το σαββατοκύριακο, ενώ άλλοι χώροι εμβολιασμού στη Γαλλία συνήθως είναι κλειστά την Κυριακή. Ο κύριος στόχος είναι να εμβολιαστούν τουλάχιστον 1.000 άτομα την ημέρα, με τη Γαλλία να στοχεύει να χορηγήσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου σε 20 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου, η Γαλλία έχει χορηγήσει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου σε περίπου 12,8 εκατομμύρια πολίτες, η οποία μεταφράζεται στο 19% του πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείο Υγείας της Γαλλίας.

«Η Disneyland Paris είναι περήφανη που βοηθάει τις αρχές να χορηγήσουν τα εμβόλια», είπε ο αντιπρόεδρος του θεματικού πάρκου Έρικ Μάριον.

Disney: Ο κορωνοϊός οδήγησε σε 32.000 απολύσεις εργαζομένων στα θεματικά της πάρκα

Ωστόσο, η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού έπληξαν την Disney, καθώς ο όμιλος έχει ανακοινώσει 32.000 απολύσεις εργαζομένων σε θεματικά πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου. Η χώρα που έχει πληχθεί από αυτές τις περικοπές θέσεων εργασίας είναι κυρίως οι ΗΠΑ, λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας.

Μπορεί τα περισσότερα θεματικά πάρκα της Disney να έχουν κλειστές τις πόρτες τους για το κοινό λόγω των συνθηκών, ωστόσο το Disneyland Park στην Καλιφόρνια πρόκειται να ανοίξει ξανά στις 30 Απριλίου, μετά από παραπάνω από ένα έτος κλεισίματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments