Θέσεις Εργασίας

Θέσεις εργασίας: 4.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο ΕΣΥ

Θέσεις εργασίας: 4.000 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο ΕΣΥ
Θέσεις εργασίας: Την πρόσληψη 4.000 μονίμων στο Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας) προανήγγειλαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας.

Την πρόσληψη 4.000 μονίμων στο Ε.Σ.Υ. (Εθνικό Σύστημα Υγείας) προανήγγειλαν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Υγείας κ.Βασίλης Κικίλιας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, υλοποιούν τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Ποια η διαδικασία για τις νέες θέσεις εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη, ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό της πατρίδας μας αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, οι δύο Υπουργοί προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση.

Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Τι δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας

Μόνιμες προσλήψεις 4.000 νοσηλευτών και βοηθών μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του ΕΣΥ εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα βγει στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο του 2021.

Όπως διευκρίνισε, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Βασίλης Κικίλιας

Βασίλης Κικίλιας

Για τα προνόμια στους εμβολιασμένους

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν γρήγορα και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4,405 εκατομμύρια εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2,837 εκατομμύρια με τουλάχιστον μια δόση- δηλαδή 27% του πληθυσμού- και 15, 5% και με τις δυο δόσεις.

Πρόσθεσε δε ότι μέχρι τις 31 Μαίου αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 5,6 εκατ. εμβολιασμοί και περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση, δηλαδή το 34%. Ερωτηθείς για το αν οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να έχουν προνομία, σημείωσε ότι η συζήτηση θα γίνει όταν θα έχει δοθεί η δυνατότητα σε όλους να εμβολιαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments