Ελλάδα

Ρέτσος: Στόχος του τουρισμού φέτος είναι η ασφάλεια

Ρέτσος: Στόχος του τουρισμού φέτος είναι η ασφάλεια
Ρέτσος: Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ μίλησε σήμερα στην ενημέρωση του υπουργείου υγείας σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ο Γιάννης Ρέτσος μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τους στόχους που έχουν τεθεί φέτος. Αξίζει να σημειωθεί, πως συμμετείχε σήμερα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, μιλώντας κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο εφετινός στόχος των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το «brand» της χώρας.

Αφού επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία, υποστήριξε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα πάει χέρι-χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ρέτσος τόνισε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Ρέτσος

Κικίλιας – Βασικός πυλώνας της οικονομίας ο τουρισμός

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο υπουργός είπε: «Ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και είναι συνυφασμένος με την ίδια τη ζωή των Ελλήνων. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» ανοίγει τη χώρα στον κόσμο με ασφάλεια. Γι’ αυτό με ταχείς ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός τόσο των μονίμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό.

Αυτός είναι και ο λόγος που στρατηγικά επιλέξαμε να διαθέσουμε εκεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ώστε η Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» να προχωρήσει με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Και για αυτό τον λόγο, ανοίγουμε και επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στα νησιά μας. Θέλω εδώ ως Υπουργός Υγείας να επαναλάβω τα λόγια του Πρωθυπουργού. Δεν πρόκειται να κάνουμε κανέναν συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια, καθώς θα καλωσορίζουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τους ανθρώπους εκείνους που θα επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους.

Γιατί είναι σαφές ότι η πορεία του τουρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Ως Υπουργείο Υγείας θέλουμε να προστατεύσουμε τόσο τους κατοίκους των νησιών μας, όσο και τους τουρίστες. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα.

Φέτος μάλιστα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, καθώς εκτός από το «όπλο» των εμβολιασμών, έχουμε ενισχύσει τις δομές στα νησιά μας με περισσότερες προσλήψεις, με πολλαπλάσιες δυνατότητες testing, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες διακομιδών και αεροδιακομιδών, εάν και εφόσον χρειαστεί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments