Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανοίγει τα σύνορά της στους πλήρως εμβολιασμένους

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανοίγει τα σύνορά της στους πλήρως εμβολιασμένους
Ευρωπαϊκή Ένωση: Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Με ταχείς ρυθμούς κινούνται οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν έχει πάρει την απόφαση να μην αγοράσει άλλα εμβόλια από την εταιρία AstraZeneca, ενώ εργάζεται πυρετωδώς για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα επιτρέψει τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες η εμβολιαστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει επιταχυνθεί, στο οποίο βέβαια βοήθησε οι αυξημένες ποσότητες εμβολίων που έχουν παραλάβει οι χώρες – μέλη.

Φον ντερ Λάιεν: Κοντεύουμε στον στόχο των εμβολιασμών

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιν μίλησε σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών στην ΕΕ. Ακόμη, η ίδια έχει ταχθεί ουσιαστικά απέναντι στην πρόταση του Τζο Μπάιντεν για άρση της πατέντας στα εμβόλια. Θυμίζουμε ότι υπέρ της πρότασης του Αμερικανού προέδρου έχει ταχθεί και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ απόσταση από το συγκεκριμένο αίτημα κρατούν πέντε ευρωπαϊκές χώρες,

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση της η Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι έχουν ήδη γίνει πάνω από 200 εκατομμύρια εμβολιασμοί στην ΕΕ.

Η ανάρτηση

«Σήμερα, περάσαμε τα 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην ΕΕ», σημείωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τον στόχο μας: να παραδοθούν αρκετές δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο», συμπλήρωσε και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία».

Προμήθεια εμβολίων στα Βαλκάνια

Παράλληλα, ξεκίνησαν οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού στα Βαλκάνια, με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αγγίζει τα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν 651.000 δόσεις Pfizer σε Σερβία, Βοσνία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο σε εβδομαδιαίες δόσεις από το Μάιο έως τον Αύγουστο.

Έκθεση της ΕΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγόρησε το Πεκίνο και το Κρεμλίνο για εκστρατείες παραπληροφόρησης και υπονόμευσης των «δυτικών εμβολίων» που αποσκοπούν στον διχασμό της Δύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments