Αθλητισμός

Αντετοκούνμπο: Εκτός λίστας NBA για τους MVP

Αντετοκούνμπο: Εκτός λίστας NBA για τους MVP
Αντετοκούνμπο: Ο υψηλόσωμος άσσος των Μπακς δεν θα διεκδικήσει το τρίτο του βραβείο MVP.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα κάνει το three-peat όσον αφορά τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου. Όπως έγινε γνωστό το βραβείο θα διεκδικήσουν οι Νίκολα Γιόκιτς (Νάγκετς), Τζοέλ Εμπίιντ (Σίξερς) και Στεφ Κάρι (Ουόριορς). Βέβαια, ο Έλληνας σούπερ σταρ του NBA έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο για να χαίρεται, καθώς η γυναίκα του θα φέρει στον κόσμο σε λίγους μήνες το δεύτερο παιδί τους.

Οι τρεις παίκτες θα διεκδικήσουν το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη της κανονικής περιόδου, με τον παίκτη των Νάγκετς να είναι το μεγάλο φαβορί.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες:

Rookie της χρονιάς:

ΛαΜέλο Μπολ (Χόρνετς), Άντονι Έντουαρντς (Τίμπεργουλβς) και Ταϊρίς Χάλιμπερτον (Κινγκς).

Καλύτερος αμυντικός: 

Ρούντι Γκομπέρτ (Τζαζ), Ντέιμοντ Γκριν (Ουόριορς) και Μπεν Σίμονς (Σίξερς)

Πιο βελτιωμένος παίκτης:

Τζεράμι Γκραντ (Πίστονς), Μάικλ Πόρτερ Jr (Νάγκετς) και Τζούλιους Ραντλ (Νικς).

Καλύτερος έκτος παίκτης:

Τζόρνταν Κλάρκσον (Τζαζ), Τζο Ινγκλς (Τζαζ) και Ντέρικ Ρόουζ (Νικς).

Kαλύτερος προπονητής:

Κουίν Σνάιντερ (Τζαζ), Τομ Τιμποντό (Νικς) ή Μόντι Ουίλιαμς (Σανς).

Η επόμενη μάχη του Greek Freak

Οι Μπακς ετοιμάζονται για την σειρά με τους Χιτ στον πρώτο γύρο των playoffs. Και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε ότι στο βάθος του μυαλού του έχει και την περσινή σειρά του δεύτερου γύρου, όταν το Μαϊάμι απέκλεισε το Μιλγουόκι με 4-1.

Ο “Greek Freak” παραδέχθηκε ότι οι Μπακς έχουν μεγαλύτερο κίνητρο λόγω του περσινού αποκλεισμού, τόνισε ότι λατρεύει την πίεση – γιατί σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί ως παίκτης – ενώ ξεκαθάρισε ότι θεωρεί πως τα αποτελέσματα των Μπακς θα δείξουν αν πράγματι έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε:

Για το αν έχει αλλάξει κάτι στην νοοτροπία του σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα εφαρμόσει φέτος: “Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Απλώς το παίρνω μέρα με τη μέρα, προσπαθώ να βελτιώνομαι και να μένω συγκεντρωμένος. Ξέρω πως όταν έρθει η ώρα θα είμαι συγκεντρωμένος”.

Για το αν έχει έξτρα κίνητρο κόντρα στους Χιτ λόγω του περσινού αποκλεισμού από το Μαϊάμι στον δεύτερο γύρο: “Σίγουρα. Κανείς δεν παίζει για να χάσει. Πέρυσι μας νίκησαν με 4-1 και όσοι ήμασταν πέρυσι θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλουμε να προκριθούμε. Είμαστε σε καλό σημείο πνευματικά και ελπίζουμε να προκριθούμε”.

Για το τι προσφέρει ο Τάκερ στην ομάδα: “Μιλάει πολύ και αυτό πρέπει να κάνει. Είναι βετεράνος, έχει βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και χρειαζόμαστε να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Άλλοι μιλάνε πολύ, άλλοι είναι πιο ήσυχοι. Κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά”.

Για το πώς πιστεύει κατά πόσο οι αλλαγές στην φιλοσοφία των Μπακς θα βοηθήσει: “Δουλεύουμε όλη την σεζόν και πρέπει απλώς στα playoffs να το κάνουμε πιο έντονα και να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Πρέπει να βρούμε τρόπο να είμαστε αποδοτικοί. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν οι αντίπαλοί μας και να είμαστε προσεκτικοί”.

Για το πόσο έτοιμοι πρέπει να είναι οι Μπακς για το γεγονός ότι οι Χιτ μπορούν αρκετά εναλλακτικά πλάνα αφού δώσουν το πρώτο χτύπημα: “Δεν έχει να κάνει για το δικό τους χτύπημα, αλλά το δικό μου χτύπημα. Ελπίζουμε να ετοιμαστήκαμε σωστά στην κανονική περίοδο, να χτίσαμε καλές συνήθειες και να δώσουμε το δεύτερο χτύπημα. Πρέπει να μην περιμένουμε ότι τα πράγματα θα πάνε όπως θέλουμε, επειδή δεν θα πάνε. Πρέπει απλώς να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να νικήσουμε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments