Lifestyle

Χτυποκάρδια στο θρανίο: Το λάθος της ταινίας που δεν πρόσεξε κανείς

Χτυποκάρδια στο θρανίο: Το λάθος της ταινίας που δεν πρόσεξε κανείς
Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση αλλά και το φινάλε της ταινίας "Χτυποκάρδια στο θρανίο". Αυτό που λίγοι έχουν προσέξει είναι το σκηνοθετικό λάθος που αφορούσε την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η γνωστή και αγαπημένη ταινία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ έχει ένα τρανταχτό λάθος. Πρόκειται για ένα λάθος το οποίο ξέφυγε της προσοχής των συντελεστών και το οποίο καταγράφηκε αρκετά χρόνια αργότερα. Μπορεί να μην… άλλαξε την πλοκή, ωστόσο αποτελεί μια από τις σκηνικές παραλείψεις που… συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε ταινία.

Στο πρώτο πλάνο βλέπουμε τη Βουγιουκλάκη να συνομιλεί με άλλα δύο άτομα φορώντας μαύρες γόβες. Η σκηνή παραμένει η ίδια, το πλάνο αλλάζει, όπως και οι γόβες. Ξαφνικά οι μαύρες γόβες της Αλίκης γίνονται άσπρες.

Και η διαφορά:

Η Βουγιουκλάκη εμφανίζεται στην ίδια σκηνή, στην αρχή με μαύρες και μετά με άσπρες γόβες, δίχως ο σκηνοθέτης ή κάποιος άλλος από την παραγωγή της ταινίας να προσέξει τη μικρή αυτή αστοχία. Προφανώς αυτό συνέβη επειδή η σκηνή θα γυρίστηκε σε δύο διαφορετικές μέρες.

Χτυποκάρδια στο θρανίο: Πληροφορίες για την ταινία

Το Χτυποκάρδια στο Θρανίο είναι ελληνική κωμική κινηματογραφική ταινία του 1963 σε παραγωγή του Κλέαρχου Κονιτσιώτη και σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Πρωταγωνιστούν οι Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Η ταινία γυρίστηκε ταυτόχρονα σε δύο εκδόσεις, ελληνική και τουρκική. Στην τουρκική έκδοση, που είχε τίτλο Sıralardaki Heyecanlar, πρωταγωνιστούσαν Τούρκοι ηθοποιοί, με εξαίρεση την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που συμμετείχε και στις δύο εκδόσεις. Η τουρκική έκδοση δεν παίχτηκε ποτέ στην Τουρκία, επειδή προέκυψε ελληνοτουρκικό πολιτικό πρόβλημα.

Διανομή

Γιώργος Κωνσταντίνου – Ιωάννης Λάβδας Αλίκη Βουγιουκλάκη – Λίζα Πετροβασίλη Λάμπρος Κωνσταντάρας – Λάμπρος Πετροβασίλης Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Δημήτρης Παπαδόπουλος Διονύσης Παπαγιαννόπουλος Νικητέας – καθηγητής Θόδωρος Μορίδης – Οικονομίδης γυμνασιάρχης Δημήτρης Νικολαΐδης – κ. Γκίκας, καθηγητής γυμνασίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments