Πολιτική

Κικίλιας: Κατ’ οίκον εμβολιασμοί και με ιδιώτες γιατρούς

Κικίλιας: Κατ’ οίκον εμβολιασμοί και με ιδιώτες γιατρούς
Κικίλιας: Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εκσυγχρόνιση του ΕΣΥ, τις μάσκες και τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο ACTION 24, όπου και αναφέρθηκε στην εκσυγχρόνιση του ΕΣΥ, τις μάσκες και τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού, μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς θα έχουν ρόλο και οι ιδιώτες ιατροί. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κικίλιας, «οι κατ’ οίκον επισκέψεις για εμβολιασμούς θα ξεκινήσουν με βάση το πλάνο το οποίο φτιάχνουμε και θα αφορούν και ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν συγκεκριμένο εμβόλιο και να μπορούν να φτάσουν στους συνανθρώπους μας, τους συμπολίτες μας που είναι κατάκοιτοι και να τους εμβολιάζουν».

Αυτό δεν θα αργήσει να γίνει, καθώς ήδη μελετάται σχολαστικά η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, αναγνωρίζοντας τη μάχη που έδωσαν οι υγειονομικοί, τα δημόσια Νοσοκομεία, τα στρατιωτικά Νοσοκομεία, οι ιδιωτικές Κλινικές.

«Βάλαμε 10.000 υγειονομικούς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν σταματήσαμε καθόλου. Φτάσαμε τις 1.500 κλίνες ΜΕΘ με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, με εξαιρετικούς ιατρούς και κορυφαίο προσωπικό», ανέφερε.

Ως προς τις μάσκες, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα τις βγάλουμε όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπογράμμισε πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, ωστόσο τα self test και οι εμβολιασμοί αποτελούν μεγάλο όπλο για να φτάσουμε έως εκεί. Επιπλέον, συνέστησε στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Κικίλιας: Οι ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού είναι έτη φωτός πολλαπλάσιες της όποιας ανεπιθύμητης ενέργειας

Ο ίδιος επανήλθε στο θέμα των εμβολιασμών, τονίζοντας πως τα οφέλη τους. «Είναι απειροελάχιστες οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού απέναντι στις ευεργετικές συνέπειές του. Αυτό το λένε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, o FDA στην Αμερική και η συντριπτική πλειοψηφία όλων των γιατρών και ειδικών στον κόσμο», δήλωσε.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «τους προηγούμενους μήνες είχαμε πολύ περισσότερα μέτρα. Γιατί πέφτουν τώρα τα κρούσματα και οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν νοσούν τόσο σοβαρά και δεν μπαίνουν πλέον στις ΜΕΘ; Επειδή έχουν εμβολιαστεί και έχουν άμυνες». Εμβολιαστικά κέντρα

Κικίλιας: Πρέπει να προασπίσουμε όλοι μαζί τον τουρισμό, το έχει ανάγκη η χώρα

Επίσης, αναφέρθηκε και στον τουρισμό, ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν το καλό παράδειγμα στους ταξιδιώτες που επιλέγουν ως προορισμό τους την Ελλάδα.

«Το τουριστικό προϊόν το οποίο έχει ανάγκη η χώρα, ελάτε να το προασπίσουμε όλοι μαζί. Να δείξουμε τον τρόπο και στους τουρίστες μας πώς πρέπει να συμπεριφέρονται και όλοι μαζί να οδηγηθούμε σε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από ότι το περσινό. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, είμαστε κοντά, και με τη βοήθεια των εμβολιασμών».

Όπως είπε και ο ίδιος, εκείνο που προέχει είναι η Δημόσια Υγεία, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία. Για αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η ομαλή λειτουργία του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί, όπως χαρακτήρισε, την «ατμομηχανή της οικονομίας μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments