Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Η προετοιμασία με Γιοβάνοβιτς και το πριμ

Παναθηναϊκός: Η προετοιμασία με Γιοβάνοβιτς και το πριμ
Παναθηναϊκός: Προχωράει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν και η προετοιμασία.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο νέος τεχνικός στον Παναθηναϊκό, έχοντας απομείνει μόνο οι τυπικές ανακοινώσεις, που θα γίνουν την 1η Ιουνίου. Ο Σέρβος έχει ήδη σηκώσει μανίκια, προκειμένου να σχεδιάσει την ομάδα ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Η πράσινη προετοιμασία θα αρχίσει επί ελληνικού εδάφους στις 28 Ιουνίου, όπου έχει «φιξαριστεί» η πρώτη προπόνηση των παικτών του τριφυλλιού, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της φετινής SuperLeague.

Από εκεί και πέρα, το βασικό στάδιο θα διεξαχθεί στην Ολλανδία το διάστημα 18-30 Ιουλίου, όταν και θα κλειστούν φιλικά παιχνίδια και θα χτιστεί ο ΠΑΟ της νέας σεζόν.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τους τρεις συνεργάτες του Σέρβου, οι πιθανοί είναι οι Χρήστος Κόντης, Πρέντραγκ Έρακ και Νίκος Κολομπούρδας, ενώ απομένει να γίνει γνωστό και το όνομα του γυμναστή με τον Γιώργο Παρασκευά να είναι μια λύση που βρίσκεται στα υπόψιν.

Κάποιοι θα «κοπούν» και άλλοι θα… επιστρέψουν στον Παναθηναϊκό

Ένα σημαντικό κομμάτι, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τη στελέχωση του ρόστερ, είναι αυτό των αποδεσμεύσεων. Το «τριφύλλι» θα ενισχυθεί με σκοπό να παρουσιαστεί αρκετά πιο δυνατό σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε, αλλά υπάρχουν ήδη αρκετά συμβόλαια που «τρέχουν» και σίγουρα με τις αφίξεις που πρόκειται να σημειωθούν, ο αριθμός θα ξεφύγει αρκετά.

Από τη στιγμή που υπάρχουν ήδη 35 παίκτες οι οποίοι δεσμεύονται με τον σύλλογο, δεν θα είναι καθόλου λειτουργικό να συνεχίσουν όλοι και να έρθουν και άλλοι. Φυσικά και για το κομμάτι της προπόνησης είναι «αγκάθι».

Θα πρέπει λοιπόν να κάνει ένα σκανάρισμα στο δυναμικό ο Σέρβος τεχνικός. Το θετικό είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ, πριν καν συμφωνήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, τους οποίους αν μπορούσε ο σύλλογος θα έδιωχνε… χθες. Όπως για παράδειγμα ο Μπεκκαι ο Αγιούμπ, αλλά δεν είναι εύκολο να τους παραχωρήσει και συνεπώς αναμένεται να δοθεί αποζημίωση.

Υπάρχουν και οι Κολοβός, Περέα και Εμμανουηλίδης, των οποίων ο δανεισμός σε Σερίφ, Βόλο και Φορτούνα Σιτάρντ λήγει και σίγουρα υπάρχουν σκέψεις για παραμονή στην ομάδα. Ο έμπειρος τεχνικός σε συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη θα πάρουν τον χρόνο του ώστε να κρίνουν το μέλλον τους.

Παράλληλα, πιο απλά είναι τα δεδομένα για κάποιους παίκτες που δεν έχουν συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και η απόφαση μοιάζει εύκολη, όπως ο Μολό για παράδειγμα, παρότι έκανε 25 συμμετοχές φέτος. Με τον Μπόλονι να τον εμπιστεύεται και να τον κερδίζει με την άφιξη του. Ωστόσο, το φίνις του (δίχως αυτό να σημαίνει ότι έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα) στη σεζόν δεν ήταν καλό.

Η χρονιά για τους πράσινους δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πέρα από τον τερματισμό στην προτελευταία θέση των play off της SuperLeague, αποχαιρέτησαν το «Απόστολος Νικολαΐδης» με βαριά ήτταν από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό με το βαρύ 1-4, ενώ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» είχαν χάσει με 1-3 από τους ερυθρόλευκους, ματς στο οποίο κατέκτησαν και μαθηματικά το δεύτερο συνεχόμενο και 46ο πρωτάθλημα της ένδοξης ιστορίας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments