Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών
Εμβολιασμοί: Τι ισχύει για τον εμβολιασμό και τα ραντεβού όσων έχουν νοσήσει.

Άνοιξε σήμερα το πρωί η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 35 έως 39 ετών, όπως είχε προαναγγείλει ο Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας. Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή της και τα τέσσερα εμβόλια που καλύπτουν μέχρι στιγμής το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου είχε ανακοινώσει την τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, σύμφωνα με το οποίο όσοι έχουν νοσήσει πλέον θα λαμβάνουν μία μόνο δόση του εμβολίου. Η τροποποίηση αυτή βασίζεται σε μελέτες τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

«Η μία δόση εμβολίου παγιώνεται ως ικανή για προστασία, δεδομένου ότι η αντισωματική απάντηση που δίνεται με αυτή τη μία δόση εμβολίου, έχει το χαρακτήρα, όπως λέμε, της επαναληπτικής δόσης που βλέπουμε σε όλους τους εμβολιασμούς, με μία κατακόρυφη αύξηση του επιπέδου των εξουδετερωτικών αντισωμάτων», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και υπογράμμισε πώς η μονή δόση του εμβολίου θα δοθεί μέσα σε 6 έως 12 μήνες μετά τη νόσηση.

Στη συνέχεια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα ραντεβού εμβολιασμών για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Εάν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο μητρώο.

Αν έχει προκαθορισμένο ραντεβού από την επόμενη Τρίτη, η Τρίτη είναι η ημερομηνία που θα εφαρμόσουμε αυτά, τότε θα ακυρώσουμε αυτόματα το ραντεβού και ο πολίτης θα μπορεί θα μπορεί να προγραμματίσει το ραντεβού του για εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου. Εμβόλια

Επιπλέον, ο κ Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ένα sms θα σταλεί ακριβώς στους έξι μήνες, έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Αν ο πολίτης νοσήσει μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ραντεβού, θα ακυρωθεί αυτόματα το επαναληπτικό ραντεβού και θα μπορέσει να προγραμματίσει την δεύτερη του δόση, στο διάστημα έξι με δώδεκα μηνών από την ημερομηνία της διάγνωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments