Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανοίγει στις 26 Μαΐου η πλατφόρμα για τις ηλικίες 35-39

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανοίγει στις 26 Μαΐου η πλατφόρμα για τις ηλικίες 35-39
Κορωνοϊός ενημέρωση: Συμμετέχουν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σημερινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά του κορωνοϊού, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, από την Τετάρτη 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή κατηγορία 35 έως 39 ετών.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει πως «η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του ιού ήταν μεγάλης διάρκειας, μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή που πιστεύαμε αρχικά. Δίνει διάρκεια μεγαλύτερη από τους 12 μήνες. Έτσι αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος με μία δόση εμβολίου. Ο χρόνος που αποφασίστηκε για να δοθεί η δόση είναι 6 έως 12 μήνες», με την απόφαση να τίθεται σε εφαρμογή από την επόμενη Τρίτη.

Επιπλέον τόνισε πως και οι δύο δόσεις εμβολίων παρέχουν υψηλό ποσοστό προστασίας από τη βρετανική μετάλλαξη, ενώ δήλωσε πως «το τίμημα να μείνουν με μία δόση εμβολίου είναι σημαντικό» για όσους ακυρώνουν το ραντεβού τους για την δεύτερη δόση.

Ως προς τον εμβολιασμό και την κύηση, δήλωσε ότι συστήνεται να γίνεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA. Θηλάζουσες που δεν γίνονται δεκτές να εμβολιαστούν, είναι ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από το εμβόλιο.

Στη συνέχεια ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως σήμερα έσπασε το φράγμα των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών. «Σήμερα έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα 75.000 πολίτες και τα προγραμματισμένα ραντεβού ξεπερνούν τις 100.000. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.250.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31% και 1.800.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 17,2%», ανέφερε.

Τέλος, τόνισε ότι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι παραδόσεις των εμβολίων γίνονται κανονικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments