Κόσμος

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν
Φάουτσι: Ο επικεφαλής επιδημιολόγος αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Φάουτσι: Ο επικεφαλής επιδημιολόγος αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το εργαστήριο της Ουχάν για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ο Άντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν το Να θυμίσουμε, ότι ίδιος είχε πει πως πρέπει να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις μετά τον εμβολιασμό. Ακόμη, είχε αναφέρει ότι μπορεί να μην χρειαστεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε μία παραδοχή – «βόμβα» προχώρησε ο επικεφαλής Αμερικανός επιδημιολόγος ‘Αντονι Φάουτσι, καθώς, αποκάλυψε ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν με 600.000 δολάρια το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν σε μια περίοδο 5 ετών, ώστε να μελετηθεί αν οι κορωνοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο.

Άντονι Φάουτσι

“Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε “

Τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) δηλαδή της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να εξετάσει το ρίσκο μετάδοσης του κορωνοϊού των νυχτερίδων στον άνθρωπο.

«Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι πας στην πηγή των γεγονότων», είπε ο Φάουτσι αναφερόμενος στην νόσο SARS του 2000 που θεωρείται ότι ξεκίνησε από τις νυχτερίδες.

“Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο… Fairfax της Βιρτζίνια”

Οι τοποθετήσεις Φάουτσι έγιναν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Mark Pocan.

«Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο… Fairfax της Βιρτζίνια, γι’ αυτό είχαμε μία ήπια συνεργασία με πολύ αξιοσέβαστους Κινέζους επιστήμονες που είναι παγκοσμίως ειδήμονες για τον κορωνοϊό και το πράξαμε μέσω μίας δωρεάς προς την EcoHealth», ανέφερε.

“Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν ύψους 600.000 δολαρίων για περίοδο πέντε ετών”

Και ο Φάουτσι πρόσθεσε: «Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν ύψους 600.000 δολαρίων για περίοδο πέντε ετών. Ηταν ένα μέτριο ποσό. Ο στόχος ήταν να μελετηθεί η αλληλοεπίδραση ανθρώπου και ζώου και να καθοριστεί εάν αυτές οι νυχτερίδες είναι δυνατόν να μολύνουν ανθρώπινα όντα».

H τοποθέτηση Φάουτσι έρχεται λίγες ημέρες μετά από τη δήλωσή του στις 11 Μαϊου σύμφωνα με την οποία ο επικεφαλής επιδημιολόγος ανέφερε: «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι η πανδημία της Covid αναπτύχθηκε με φυσικό τρόπο». «Νομίζω πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι έγινε στην Κίνα έως ότου βρούμε ακριβώς τι συνέβη».

Δείτε το βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments