Ελλάδα

Aγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην Εκάλη και την Εθνική Οδό

Aγριογούρουνα κάνουν βόλτες στην Εκάλη και την Εθνική Οδό
Αγριογούρουνα: Την εμφάνιση τους έχουν κάνει τα συγκεκριμένα ζώα, τόσο στους δρόμους της Εκάλης, όσο και στην Εθνική Οδό.

Την εμφάνιση τους έχουν κάνει τα αγριογούρουνα, τόσο στους δρόμους της Εκάλης, όσο και στην Εθνική Οδό προκαλώντας ατυχήματα. Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα είχε γίνει ένα σοβαρό τροχαίο με πρωταγωνιστή το συγκεκριμένο ζώο. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί κι άλλο τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.

Εικόνες σαν και αυτές με οικογένεια αγριογούρουνων άλλοτε να κάνουν βόλτα στους δρόμους της Εκάλης προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και αναστάτωση στους οδηγούς.  Και άλλοτε να εμφανίζονται σε παιδική χαρά του Δημοτικού σχολείου Διονύσου, τριγυρνώντας ανάμεσα σε κούνιες και τσουλίθρες προς αναζήτηση τροφής, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο στις γειτονιές των βορείων προαστίων. 

 Το τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σοβαρό τροχαίο είχε σημειωθεί την Δευτέρα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Ελευσίνας με πρωταγωνιστή ένα… αγριογούρουνο. Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε όταν το αγριογούρουνο πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο και ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο στη μεσαία λωρίδα, προσπάθησε να το αποφύγει αυξάνοντας ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να πέσει με δύναμη στο προπορευόμενο όχημα.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον οδηγό, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Η εμφάνιση των αγριογούρουνων και στην Εκάλη

Και αν τα πέντε μικρά αγριογούρουνα μαζί με τους γονείς τους είναι ένα χαριτωμένο θέαμα για τους κάτοικους της Εκάλης, που πλέον έχουν γίνει μόνοι θαμώνες στους δρόμους γύρω από την Θυσέως, με τους οδηγούς να είναι προσεχτικοί ανάβοντας αλαρμ για να προειδοποιήσουν, όταν σταματάνε απότομα για να περάσει η εφταμελής οικογένεια το δρόμο, δεν συμβαίνει το ίδιο και στην εθνική οδό.

Μόλις μία ημέρα πριν, οδηγός είχε καταγράψει με το κινητό θηλυκό αγριογούρουνο να θηλάζει τα μικρά της σε πάροδο δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Η αύξηση του πληθυσμού αγριογούρουνων έχει οδηγήσει τα άγρια ζώα στις πόλεις προς αναζήτηση τροφής.

Η κάθοδος των αγριογούρουνων στις πόλεις, εκτός από την Αττική έχει καταγραφεί και στην Θεσσαλονίκη, με αγριογούρουνα να κάνουν βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και να πηγαίνουν αντίθετα στο ρεύμα στον ποταμό Σακουλέβα στη Φλώρινα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments