Ελλάδα

Τροχαίο: Αγριογούρουνο προκάλεσε ατύχημα στην Εθνική Οδό

Τροχαίο: Αγριογούρουνο προκάλεσε ατύχημα στην Εθνική Οδό
Τροχαίο: Ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει το αγριογούρουνο και έπεσε με δύναμη σε προπορευόμενο όχημα.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος της Ελευσίνας με πρωταγωνιστή ένα… αγριογούρουνο.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε σημειωθεί κι άλλο τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, όπου τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα.

Συγκεκριμένα, το τροχαίο σημειώθηκε όταν το αγριογούρουνο πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο και ένα αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο στη μεσαία λωρίδα, προσπάθησε να το αποφύγει αυξάνοντας ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να πέσει με δύναμη στο προπορευόμενο όχημα.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον οδηγό, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Eνέργειες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος έχει εκδώσει η Ελληνική Αστυνομία – Τι κάνουμε σε ένα τροχαίο ατύχημα:

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.
  • Να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή
  • Να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνον υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Επίσης σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αν από το Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να κάνει τα εξής παρακάτω:

  • Να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές.
  • Να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments