Ελλάδα

Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος προσπαθούσε να πείσει ασθενείς να μην εμβολιαστούν

Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος προσπαθούσε να πείσει ασθενείς να μην εμβολιαστούν
Δρομοκαΐτειο: Τι καταγγέλλουν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και το σωματείο εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο καταγγέλουν πως ψυχίατρος του νοσοκομείου παρότρυνε τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, με πολλούς από τους ασθενείς να πείθονται.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, πρόκειται για  ασθενείς οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενώνα, στον οποίο επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο εν λόγω ψυχίατρος. Ο ξενώνας βρίσκεται εκτός νοσοκομείου, αλλά εντός Αττικής.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, στις 26 Μαΐου ο ψυχίατρος προσπάθησε να πείσει να μην κάνουν το εμβόλιο όσοι ασθενείς είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό σήμερα. Η προσπάθειά του συνεχίστηκε και σήμερα, με αποτέλεσμα πέντε από τους 10 ασθενείς να μην εμβολιαστούν.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος περιέγραψε τα γεγονότα στο newsit.gr και ανέφερε ότι ο εν λόγω ψυχίατρος στο παρελθόν είχε φανερώσει τις αντιεμβολιαστικές του τάσεις, σε ηπιότερο όμως βαθμό.

«Δώσαμε μάχη για να πείσουμε εμείς, εκ νέου, τους μισούς ασθενείς. Σήμερα το πρωί κανείς από τους δέκα δεν ήθελε να εμβολιαστεί. Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει εκδηλωθεί και άλλες φορές εναντίον των εμβολίων, απλώς το περιόριζε μιλώντας σε εμάς τους συναδέλφους. Φυσικά, οι απόψεις του δεν γίνονταν αποδεκτές. Αυτό που έκανε όμως από χθες είναι από τα άγραφα. Να λέει σε ασθενείς, οι οποίοι μάλιστα κυκλοφορούν έξω στην κοινότητα, διατηρώντας τις δραστηριότητες τους, να μην εμβολιαστούν; Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο!»

Η διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου είναι εξοργισμένη με το γεγονός, και ο συγκεκριμένος γιατρός έχει ήδη απομακρυνθεί από το πόστο του στον ξενώνα ενώ ετοιμάζονται τάχιστα οι διαδικασίες του πειθαρχικού.

Όπως καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ: «Τέτοιες συμπεριφορές μας προσβάλουν. Τις αναδεικνύουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments