Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: 8 στους 10 υγειονομικούς έχουν εμβολιαστεί

ΠΟΕΔΗΝ: 8 στους 10 υγειονομικούς έχουν εμβολιαστεί
ΠΟΕΔΗΝ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία δίνει στην δημοσιότητα τα ποσοστά των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
ΠΟΕΔΗΝ: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία δίνει στην δημοσιότητα τα ποσοστά των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει με ανακοίνωση της στην δημοσιότητα τα ποσοστά των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί. Ακόμη, έχει καταγγείλει πολλές φορές την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Μάλιστα, η οργάνωση είχε ανακοινώσει πως οι διασωληνωμένοι μένουν εκτός ΜΕΘ για μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, αυξημένα ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για την αποκατάσταση, όπως αναφέρει, της αλήθειας και κάνοντας λόγο για «κατασυκοφάντηση του υγειονομικού προσωπικού πως δήθεν δεν εμβολιάζεται και διασπείρει τον ιό». Βέλγιο κορωνοϊός

ΠΟΕΔΗΝ: «62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων»

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό, σήμερα, του υγειονομικού προσωπικού, υπερβαίνει το 80%, όσων εμβολιάσθηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό, όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους».

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει, ότι 62% έχουν ήδη εμβολιασθεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Περί του 10% των υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα, όπως είναι η σχετική οδηγία του υπουργείου Υγείας.

Περί του 10% των υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται, με ιατρικές οδηγίες, ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ). «Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέσσερα νοσοκομεία στην Αττική ασφυκτιούν

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «δυστυχώς τα νοσοκομεία συνεχίζουν να υποφέρουν από την πανδημία. Διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται και σήμερα εκτός ΜΕΘ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο τρίτο κύμα της πανδημίας παρατηρείται σε τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής που κάθε ημέρα διαθέτουν τους περισσότερους διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ σε κλινικές κορωνοϊού».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «τα δύο νοσοκομεία Σισμανόγλειο (με 25 κλίνες ΜΕΘ) και ο Ερυθρός Σταυρός (με 30 κλίνες ΜΕΘ κανονικές και προσωρινές) δεν φθάνουν. Το Γεννηματάς νοσηλεύει μεγάλο αριθμό ασθενών με κορωνοϊό και οι 33 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ κανονικές και προσωρινές ούτε εκεί φθάνουν. Το νοσοκομείο της Νίκαιας που νοσηλεύει πάνω από 100 ασθενείς με κορωνοϊό και σε περίπτωση διασωλήνωσης εξυπηρετεί και το νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, που νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού, δεν διαθέτει καμία κλίνη ΜΕΘ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments