Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Σειρά παίρνουν οι πολίτες 30 έως 34 ετών

Εμβολιασμοί: Σειρά παίρνουν οι πολίτες 30 έως 34 ετών
Εμβολιασμοί: Κοντεύει ο στόχος των 5.600.000 εμβολιασμών.

Από σήμερα, Σάββατο, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών των πολιτών ηλικίας 30 έως 34 ετών, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους και τα τέσσερα εμβόλια.

Παράλληλα, ήδη οδεύουμε προς την εκπνοή του Μαΐου, και οι εμβολιασμοί πρόκειται να αγγίξουν τον αριθμό των 5.600.000 εκατομμυρίων πολιτών, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έρχεται άλλη μία ανάσα ελευθερίας, καθώς ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες τα γυμναστήρια.

Τα μέτρα που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με το οποίο οι αθλούμενοι θα πρέπει να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε τα εξής ως προς το άνοιγμα των γυμναστηρίων:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Χαρδαλιάς για μουσική στην εστίαση: «Ο καθένας θα αναλάβει και την ευθύνη αυτού»

Εμβρόντητος έμεινε ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης.

«Η μουσική δεν κολλάει, προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως, από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους».

«Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η Επιτροπή των Επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, πρώτον, είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω, εύλογα, να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Εάν δεν ακούω καλά, να φωνάζω δυνατότερα, άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια», εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η μουσική είναι συνδυασμένη, εν τω μεταξύ, το ξέρουμε όλοι, με το χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση μέτρων αποστάσεων. Επίσης, η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί κάποιες καταστάσεις, οι οποίες είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments