Διεθνή

Κορωνοϊός Βέλγιο: Μείωση σε όλους τους δείκτες του κορωνοϊού

Κορωνοϊός Βέλγιο: Μείωση σε όλους τους δείκτες του κορωνοϊού
Κορωνοϊός Βέλγιο: Ο δείκτης θετικότητας (για το διάστημα 18-24 Μαΐου) βρίσκεται στο 0,84, σε σύγκριση με το 0,85 την προηγούμενη ημέρα.

Το Βέλγιο, το οποίο μόλις πρόσφατα ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, παρουσίασε μείωση σε όλους τους δείκτες που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ημερήσιο μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας (18 έως 24 Μαΐου) καταγράφονται 2.049 νέα κρούσματα, μειωμένα κατά 3% από τον μέσο όρο των προηγούμενων 7 ημερών, όπως αναφέρουν τα δεδομένα του ινστιτούτου Sciensano.

Μεταξύ 18 και 24 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν καθημερινά 47.800 τεστ κατά μέσο όρο, συνολικά αυξημένα κατά 16% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εισαγωγές στο νοσοκομείο ανήλθαν κατά μέσο όρο σε 100,7 μεταξύ 21 Μαΐου και 27 Μαΐου, μειωμένες κατά 19% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης θετικότητας (για το διάστημα 18-24 Μαΐου) βρίσκεται στο 0,84, σε σύγκριση με το 0,85 την προηγούμενη ημέρα.

Οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται φτάνουν τους 1.366 εκ των οποίων 491 στην εντατική.

Όσον αφορά στους θανάτους, μεταξύ 18 και 24 Μαΐου καταγράφηκαν 17,4 κατά μέσο όρο την ημέρα από τον ιό, 12,9% λιγότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Βέλγιο: Αναστέλλει το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η βελγική κυβέρνηση προχωράει σε αναστολή των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 41 ετών, μετά το θάνατο μίας γυναίκας που παρουσίασε σοβαρές παρενέργειες μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Το βελγικό υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη σχετικά με την αναστολή του εμβολίου, ενώ αναμένει λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Μέχρι στιγμής η Johnson & Johnson δεν προέβη σε σχόλιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η γυναίκα ήταν κάτω των 40 ετών και πέθανε στις 21 Μαΐου, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή θρόμβωση και ανεπάρκεια αιμοπεταλίων. Ο εμβολιασμός έγινε μέσω του εργοδότη της και εκτός της επίσημης βελγικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Οι παραδόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson στο Βέλγιο έχουν μέχρι στιγμής περιοριστεί σε περίπου 40.000 δόσεις, με το 80% των δόσεων να χορηγούνται μέχρι τώρα σε άτομα άνω των 45 ετών, ανέφερε η δήλωση.

Η Johnson & Johnson δήλωσε στις 20 Απριλίου ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το εμβόλιο COVID-19 στην Ευρώπη με μια προειδοποίηση στην ετικέτα της, αφού ζήτησε από χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, να σταματήσουν τη χρήση τους εν μέσω ανησυχιών για πιθανές συνδέσεις με θρομβώσεις.

Η εταιρία έχει υποστηρίξει ότι δεν έχει καθιερωθεί σαφής αιτιώδης σχέση μεταξύ των θρομβώσεων και του εμβολίου, ενώ ο EMA υποστήριξε ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

Το μονοδοσικό εμβόλιο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στο Βέλγιο για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατ’ οίκον, αλλά και σε ορισμένες ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments